2014 fietsclub 19 juni Haamstede paint038 paint

Met 21 deelnemers naar Schouwen. Een uittocht die vorig jaar niet door kon gaan vanwege voorspeld noodweer. Dit keer bewolkt, maar goed fietsweer. Christien en Herman werden op het nippertje nog behoed voor een boete vanwege niet opkomen dagen, omdat ik er reeds tevoren een vermoeden van had.

De fietsen stonden er in een kwartier op en vanaf het Transferium in Renesse ging de fietstocht naar de pluk- en theetuin in Looperskapelle. Overal zitjes in een prachtige tuin volop bloemen en zelfgebakken taarten. Arie dacht behulpzaam te zijn door bij een slabed “onkruid” te verwijderen, maar dit werd niet gewaardeerd, want hij bleek aan Rucola te trekken!

Zelfs de zon brak door! Dwars door het plan Tureluur naar de dijk van de Oosterschelde. We wilden via de Plompetoren naar Burghsluis,  maar de dijk was na Schelphoek afgezet vanwege een dijkverzwaring. Via een omweggetje naar de Plompetoren (het enige restant van de kerk van het verdronken dorpje Coudekerke). Een stoer deel van onze club heeft de toren nog beklommen (zie ook foto).  Dan eerst maar verder naar Burgh, waar we het mooie kerkje met schilderijen van klederdrachten hebben bekeken (er was “Kunstschouw”op Schouwen).

Via het mooie duingebied van Westerschouwen en een blik op strand en zee naar de Pannenkoeken in de Graanhalm bij Haamstede. Die lieten we ons goed smaken. Na nog een blik op Slot Haamstede via de Vroongronden na 45 km weer bij de trailer. Om 7 uur waren bij de sporthal voor het afladen van de fietsen. Een gezellige fietsdag op het mooie Schouwen.

Foto’s zijn van Leo, Arie en Hetty