Verslag van fietstocht do 25 april bloesem Betuwe

Verslag van Hetty:

’s Morgens vroeg stonden 18 deelnemers klaar op de P aan de Reeweg voor een fietstocht naar de bloesem in de Betuwe. Henk en Margreet hadden graag meegewild, maar Henk is nog herstellende. Beterschap en geduld gewenst Henk bij het herstel. Tijdens het opladen van de fietsen belde Maria nog dat ze niet meeging vanwege de te verwachten regen (zij heeft nog geen regenpak).

Aangekomen met 5 auto’s bij de P van de Stapelbakker bij Marienwaerdt  bleek een groot fietsevenement te zijn georganiseerd door Landleven, waar in grote getale aan deel werd genomen. We werden gedirigeerd naar het grasveld ernaast.

Wij op weg naar Culemborg voor de koffie in ’t Kasteeltje (een aanrader), verder over de dijk langs de Lek waar de zon heerlijk begon te schijnen. Alleen hadden Elly, Emmie, Gebhard en Paula J het zwaar zonder trapondersteuning met flinke wind tegen. Bravo! Helaas waren de Perenbomen al uitgebloeid na al die hete voorjaarsdagen.  Alleen waren soms nog enkele rose bloesemblaadjes van de appel te herkennen, maar dat mocht de fietspret niet drukken “alles is zo mooi groen” werd opgemerkt. Snel via de sluis bij Rijswijk naar de Zoelense Beemden voor een sapje of theetje met uitzicht op het kasteel Soelen. We werden daar verwend met speciaal voor ons gebakken havermoutkoeken en dadel/appel gebak. Daar konden we ook genieten van het laatste zonnetje.

De lucht werd steeds dreigender. Verder fietsen door Erichem en met een rondje door “Oranjestad” Buren naar het mooie Appeldijkje bij Tricht. Alleen 5km voor het einde begon het flink te regenen en de Hoenderik hebben we maar rechts laten liggen. Ondanks de regen is het schitterend fietsen langs de oude appelbomen met nog enkele roze blaadjes.

Het opladen ging gelukkig snel en met droog weer. Met de graspollen nog aan onze voeten stapten we in voor een terugrit waarin we opmerkten dat we niet de enigen op de weg waren. 

Een leuke en gezellige eerste uittocht op de donderdag zat er weer op met 52km op de teller.

Voor meer foto’s kijk onder het menu onder “Foto’s”

 

Dit bericht is geplaatst in Verslagen 2019. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *