Verslag van Ini:

Om 9.30 uur stond er bij de waterbus in Zwijndrecht een grote groep (met gele hesjes) klaar. Totaal 29 personen, dus 2 groepen gemaakt. Bij wijze van experiment heb ik de achterrijder gevraagd om deze keer een oranje hesje aan te trekken, omdat ik op grote afstand misschien gemakkelijker de laatste fietser kon zien. Zo door Hardinxveld-Giessendam naar Boven Hardinxveld voor een korte drinkpauze.

Verder langs de Merwede via Schelluinen naar het Natuurcentrum Van Andel Spruijt in het Gijs van Andelpark in Gorinchem voor de koffie. Een mooi park aan de rand van Gorinchem met een mooi terras aan het water en lekkere koffie en chocomel. Toen we weer verder wilden zeiden een paar leden dat het handig zou zijn als ik ook een oranje hesje aan deed. Geen probleem om uit te proberen, dus ik in oranje verder via Schelluinen en Hoornaar door de prachtige Alblasserwaard naar kaasboerderij “Noorderlicht” in Noordeloos.

Daar stond de koffie en thee klaar op de zolder van de kaasmakerij. De eigenaresse was afwezig (dat had zij mij van tevoren gevraagd/gezegd i.v.m. een diploma uitreiking aan een van haar personeelsleden), en omdat er geen rondleiding zou zijn, had zij gevraagd of het goed was dat wij door haar stagiaires bediend zouden worden. Geen probleem voor ons, maar de dames spraken uitsluitend Engels en daarom ging alles een beetje stroef. Nog even in de kaaswinkel gekeken en toen terug naar de fietsen. Het bezoekje viel dus eigenlijk een beetje tegen.

Langs De Giessen gefietst, heerlijk windje in de rug naar de waterbus in Sliedrecht. Bij de laatste korte stop hebben we nog even een foto gemaakt met de 2 “vreemde eenden” in de groep en unaniem vonden we toch “de groep” echt duidelijk. Bij de waterbus in Sliedrecht gingen 4 stoere fietsers de weg naar huis verder fietsen en de rest is in Zwijndrecht van boord gegaan.

Een fijne tocht, mooi fietsweer en het is niet gelukt om onder de 45 km te blijven.