Our Blog

Boven het fietspad over de landtong in de Biesbosch en onder het fietspad op de dijk langs de Amer naar Drimmelen

Verslag van Hetty: 

14 deelnemers (van wie zelfs 6 zonder ondersteuning!) stonden klaar bij de waterbus in Zwijndrecht voor een tocht naar Drimmelen. De weersvoorspelling was onzeker, dus regenpakken waren ingepakt, maar wat een heerlijk weer troffen wij. Velen hadden spijt van hun lange dikke broeken.

Via het veer bij Kop van ’t Land over de mooie landtong tussen de Nieuwe Merwede en Het Noordergat van de Visschen in de Biesbosch naar ’t Leeuweveerke. Even wachten en de eerste 12 van ons mochten meevaren. Leo en Rob bleven achter met nog een rij wachtenden achter zich (wat een druk veer!).

De overtocht over de Amer was een behoorlijk stuk varen met een klein veerbootje, maar we hadden prachtig  weer en zicht op het Hollands Diep. Wij zaten al geruime tijd aan de koffie in café Hier is ’t in Lage Zwaluwe  toen Rob en Leo arriveerden. Verder ging de tocht over dijkjes met schapen langs de Amer naar Drimmelen voor een stop bij het Bezoekerscentrum en de grote plezierhaven. Wat een leuke oud plaatsje dat Drimmelen.

Ik wilde via het mooie fietspad langs een vaartje naar Oud Drimmelen, maar dat was tot augustus afgesloten. Even een stukje om naar Hooge Zwaluwe, waar we in “Onze Kerk”, een café dat gebouwd is in een grote kerk, nog even een pilsje konden drinken. Gebhard nam nog een lekker stuk appeltaart met slagroom erbij. Onderwijl keken wij uit op de mooie glas in loodramen, het orgel, de preekstoel en de biechtstoel.

Nog even doorbijten over de Moerdijkbrug, maar na 58km arriveerden we weer bij de Zwijndrechtse brug waar we afscheid namen. Weer een mooi en vrij onbekend stukje Nederland verkend met een gezellige groep.

Kijk in het menu onder de kop “Foto’s” voor nog meer foto’s

Hieronder de route, met door Gerda K. het mooie fietspaadje over Oud-Drimmelen erin opgenomen

Hieronder nog een overzicht van het gebied met links de landtong in de Biesbosch waarvandaan we overstaken naar Lage  Zwaluwe

 

admin

One Comment

  1. Mooie rit Hetty. Vooral het Leeuweveerke was een leuke ervaring. Dat het mooie fietspad was afgesloten was voor jou geen probleem. Je pakte zo de route weer op. Dat vind ik knap.
    Ik vond het wel een pittige tocht en was blij weer thuis te zijn.

    Beantwoorden

So, what do you think ?