Our Blog

 

Verslag van Hetty: 

Met 17 deelnemers in 4 auto’s (de “dunne “leden gezellig achterin met z’n drieën bij Wim) langs de aardbeien bij Hoogstraten. Weer een geheel nieuw fietsgebied voor ons in België. Na het parkeren van de auto’s eerst maar eens koffiedrinken bij De Paters, een bekend adres, waar we op het zonnige terras genoten van koffie met appelflap of aardbeiengebak.

Na een mooi stuk fietsen langs de Mark over een pas vernieuwd fietspad via aardbeienvelden en kassen naar Hoogstraten. Veel mensen waren bezig met plukken, maar opvallend was een groep mensen die in poncho’s gekleed (vanwege het gelijktijdig spuiten) aardbeienplantjes in de grond zetten. Hoffelijk gingen tractoren aan de kant wanneer ze ons zagen aankomen.

In Hoogstraten  konden we wat eten en/of drinken op een tuinterras van een restaurant. Wil H ontdekte echter dat warme kip een stuk duurder was dan koude kip (de fooi ging nu naar de kerk) Met z’n allen wandelend naar de mooie Sint-Katarinakerk met een prachtig interieur, waar we van een enthousiaste man uitleg kregen over de processievaandels. We fietsten nog door het grote Begijnhof met veel bijzondere details, zoals een kleine Lourdesgrot. 

Even verderop fietsten we door de Wortel Kolonie (400 hectare) opgericht door Koning Willen van Oranje. Dit was de 5e  Kolonie van Weldadigheid die in 1822 gesticht werd (Veenhuizen was de 6e kolonie). Arme gezinnen werden daar heengebracht en kregen een boerderijtje met een dor lapje grond. Dit bleek niet te werken en later werden er landlopers ondergebracht. Nu is het een beschermd gebied. We fietsten nog langs de strafinrichting en de speciale landlopers begraafplaats.

Na een korte stop bij het Natuurcentrum fietsten we over rustige landweggetjes (met soms een lapje Nederland ertussen!) weer terug naar de auto’s,  waar we zowat de aardbeienautomaat leegkochten met prachtige aardbeien voor thuis.

Een rustige en gezellige tocht van 46 km en kwart over 5 arriveerden we weer bij Wielstaete.

Kijk voor nog meer foto’s in het menu onder het kopje “Foto’s”

 

admin

One Comment

  1. Wil Heijser

    Wat een geweldige tocht weer! Een mooi stukje België. Lekkere aardbeien en gezellige groep.
    Op naar de volgende tocht. Hetty bedankt weer voor de organisatie en de leuke foto’s

    Beantwoorden

So, what do you think ?