Verslag fietstocht do 10 okt ’t Groene Broek en Goudriaan

 

Verslag van Hetty: 

Met 11 deelnemers (7 dames en 4 heren), onder wie 3 zonder ondersteuning naar de waterbus in Zwijndrecht voor een verrassingstocht in de Alblasserwaard. Heerlijk zaten we te zonnen in afwachting van de waterbus, maar eenmaal in de waterbus begon het flink te gieten. Een ieder (behalve natuurlijk Gebhard) hees zich in zijn regenbroek, maar zowaar; bij aankomst in Sliedrecht scheen de zon alweer.

Al snel kwamen we aan bij het theehuis ’t Groene Broek, waar we in een soort nieuw gebouwde “skihut” hartelijk ontvangen werden met koffie en appelkruimeltaart. Leo was bijna jarig dus die nam de taart voor zijn rekening. Bedankt Leo! Er lagen veel (Oud-Hollandse) spelletjes en Emmie legde ons het spel Solitaire uit, een leuk spel.

Verder ging de fietstocht over de Heideweg naar Ottoland en langs de Winde naar Goudriaan. De wind hadden we meestal in de rug of zij en ging behoorlijk aantrekken. In Goudriaan begon het weer donker te worden, maar gelukkig hielden wij daar pauze in het Raadhuis van Goudriaan. Bij de meesten ging de regenbroek maar weer uit met hulp van anderen ( wat een “krengen” zijn die regenbroeken toch) en verder over Noordeloos naar Hoornaar. Onderweg nog gestopt bij een hele verzameling pompoenen en de eigenaar kwam gelijk een rondleiding geven over zijn enigszins rommelige tuin en schuur met pasgeboren kuikentjes. Ook hier konden we schuilen voor een regenbui. In Hoornaar is nog een strandje, maar dat bewaren we voor de volgende zomer.

Verder langs de mooie Giessen met een straffe tegenwind terug naar de waterbus in Sliedrecht (een stop bij Museum de Koperen Knop ivm de tijd van de waterbus maar overgeslagen). Na 52 fietskm was ik weer thuis en mijn hoofd gloeit nu nog na, wat een bijzonder weertje!

Kijk voor nog meer foto’s op de website onder de kop “Foto’s”

 

Dit bericht is geplaatst in Verslagen 2019. Bookmark de permalink.

1 reactie op Verslag fietstocht do 10 okt ’t Groene Broek en Goudriaan

  1. Dorien schreef:

    Een heel afwisselende dag, en erg gezellig ! Bedankt Hetty

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *