Na een lekker ontbijtje in Wielstaete, waaraan 23 leden deelnamen, met 28 fietsers op weg. Willy Weststrate ging voor het eerst mee. Het was flink fris (handschoenen aan), maar de zon kwam snel door.

De route ging naar Ridderkerk, maar daar liepen we vast op een wegafzetting. Eerst even nadenken “wat is de kortste omweg” naar de route? Via de Kerkweg en met een extra rondje rond de kerk en langs Huys ten Donck door het Reijerpark naar de koffie. Even bijkletsen en verder via Wevershoek en het Kijfhoekkerkje naar ’t Weetpunt in het Munnikepark. Daar werden we hartelijk ontvangen met koffie en thee. Lidy van der Lans had speciaal voor ons cakejes gebakken.

Met 26 deelnemers kregen we een leuke rondleiding van Lidy. Zo kregen we allen een walnoot als vriendschapsgebaar en een zakje om geurende rozeblaadjes in te verzamelen. Het is een prachtig Arboretum met veel verschillende bomen, onderhouden door een grote ploeg vrijwilligers. Er is ook een kruidentuintje met een eigen bestuur. De Tulpenboom en de Amberboom waren al mooi rood gekleurd. We weten nu waar de uitspraak “op een houtje bijten” vandaan komt en waarom de Amberboom zo heet. We weten nu ook dat de Berk water levert om je haar te wassen en vroeger schrijfpapier. Els werd onder haar naamgenoot gezet.

Na afloop bedankten we Lidy hartelijk voor haar leuke rondleiding en togen we voldaan en een tikje weemoedig huiswaarts. Het was immers alweer de laatste fietstocht op woensdag voor dit seizoen.

Kijk voor nog meer foto’s in het menu onder de kop “Foto’s”