Een aantal leden zegde gelukkig bijtijds af, zodat leden die op de verregende woensdagen niet meekonden nu wel mee konden fietsen.

Verslag van Paula:

Naar de Krimpenerwaard met Marleen, Bets,  Suze en Gien – nieuw enthousiast lid-

Het was heerlijk fietsweer met af en toe een zonnetje en eens een keer weinig wind wat fijn is als je nog geen ebike hebt. We namen het veer Kinderdijk-Krimpen ad Lek en via de dijk kwamen al gauw bij de Theetuin Onder de Pannen. We namen koffie met zelfgemaakte bosbestaart en genoten van de heerlijke rust. De eigenaresse adviseerde ons vooral via de Wetering door de polder te fietsen naar onze volgende stop in het Loetbos waar we bij het Kanocentrum onze boterhammen voor zover we nog honger hadden opaten. Bets zat nog vol van de taart.

Verder langs de Loet de pont van Krimpen weer genomen en over de dijk en Alblasserbrug weer naar huis. Een geslaagde route van 35km door de natuur met veel vrije fietspaden. Rond half 2 reden we ons dorp weer in.

Verslag van Hetty

Op naar de Hortensia’s in de Krimpenerwaard met Els T, Jannie, Lijnie B, Paula P, Riet van C, Tineke en Henk.

Via het Tiendpad onder Nieuw-Lekkerland met zicht op mooie tuinen naar het veer over de Lek. Toen de veerman ons zag aankomen keerde hij midden op de Lek voor ons! Binnen moet je mondkapjes op, maar buiten niet. In Lekkerkerk bij Huisje van de Zeeuw buiten op het terras koffie gedronken.

De zon begon lekker door te komen en het was heerlijk fietsweer. Een mooie rit volgde dwars door de polder. Wat boffen wij toch met die prachtige polders vlakbij. Ook zagen we ontzettend veel tuinen vol met kleurige Hortensia’s.

Bij Berkenwoude stopten wij bij ‘t Schapenschuurtje. Hier aan de thee met heerlijk aardbeiengebak (Van bakkerij Lux uit Krimpen a/d Lek werd gemeld). Vroeger was dit een koeienstal en vorig jaar is dit gezellige terras geopend.

Via de Loet naar Krimpen a/d Lek, waar de pont al voor ons klaar stond. Via de molens weer terug naar Ambacht. Een superleuke rit werd het genoemd.

Klik voor de fietsroute op de volgende link:  https://www.route.nl/fietsroute/1625360/krimpenerwaard-hortensias-en-molens-kinderdijk