Our Blog

Verslag van Ini, Klein Profijt en fruittuin Hoeksche Waard

Deze keer gelukkig weer een dag met een gouden randje na 2 verregende woensdagen.

Aan de start stonden: Gien, Gebhard, Ina, Gerda K, Paula P, Tiny, Lenie en Arie. Via Heerjansdam naar Polderzicht voor de koffie. Wat een heerlijke plek toch! Na de Heinenoordtunnel het fietspad naar Klein Profijt genomen en daar met z’n allen op het terras aan het water gezeten en even de tuin rond gewandeld.

Toen via Goidschalxoord naar het “kersen-adres“ aan de Westdijk. Kersen, aardbeien en pruimen ingeslagen en verder richting Mijnsheerenland. Onderweg nog even bij een aardbeienkwekerij afgestapt en gevraagd of wij daar even een paar foto’s mochten maken, maar door de coronamaatregelen kon dat niet, dus ervóór maar een groepsfoto gemaakt.

Over Blaaksedijk richting de Oude Maas en het fietspad naar Puttershoek genomen. Nog even van de route afgeweken voor een ijsje en toen naar het pontje. Daar moesten we met mondkapjes naar de overkant. Het is nu eenmaal zo, echt een andere tijd. Aan de overkant afscheid genomen van Lenie en Arie (die we later weer tegen kwamen) en langs de Devel gereden. Daar verliet Gien de groep en met de rest terug naar Ambacht gefietst.

Een heerlijke fietsdag met 45 km op de teller. Gebhard had met volle teugen genoten door weer voor de eerste keer mee te fietsen.

Verslag van Gerda R, Heerlijkheid Papendrecht en Merwelanden

Met z,n zessen met Cock, Gre, Jannie, Margreet en Marleen  richting Vrouwgelenweg naar de Zwijndrechtsebrug.

Via Park Wieldrecht naar de Oudendijk om koffie te drinken bij de Waterjuffer. Verder fietsen naar de Merwelanden. Kwamen nog de schaapherder tegen met zijn kudde. Het was nog lekker rustig in de Merwelanden en aan een grote tafel de boterhammetjes van thuis opgegeten.

Verder richting Sliedrecht en Papendrecht. Bij de Heerlijkheid van Papendrecht nog rode bessen geplukt. Ook hadden ze lekkere kersen.

Helemaal langs de rivier gefietst richting de brug over de Noord. Met 42 km op de teller en prachtig weer waren we om 15 uur weer in H-I-Ambacht . 

Zie voor meerdere foto’s van deze fietstochten in de website onder het kopje “Foto’s”

  

 

 

 

 

  

admin

One Comment

  1. Voor het eerst dit jaar heb ik meegefietst. Fijn om weer wat mensen van de club te ontmoeten. Men keek even raar dat ik aan kwam rijden met een helm op.
    Vorige week waren we een paar dagen weg en hebben gefietst in de omgeving van s-Herthogenbosch. Daar ben ik op mijn hoofd gevallen. en een hersenschudding opgelopen. Het was onze eerste vakantiedag. De volgende dag hebben we de helmen van huis gehaald en de rest van de week met helm op gefietst. Mosterd na de maaltijd, maar ik ben nu van plan om met langere fietstochten de helm op te doen. Misschien volgen er meer?
    Ini bedankt nog voor je mooie fietstocht.

    Beantwoorden

So, what do you think ?