Our Blog

Verslag van Lianne:

Om 9.30 uur vertrokken Judith, Mieke, Thea, Dorien, Henk en Lianne richting de brug om vervolgens bij het veer van Kinderdijk naar Krimpen aan de Lek te varen.

Van Krimpen aan de Lek via een groene omgeving naar het Loetbos gefietst om bij restaurant De Loet van de koffie te genieten. Bij de koffie kon jarige Judith een klein cadeautje uitpakken en natuurlijk is er ook voor haar gezongen. 

De tocht vervolgd via een weg met prachtige Hortensia’s. Even gestopt bij een adresje waar je diverse soorten bessen kon kopen maar gezien de toch wel oplopende temperatuur durfde niemand het aan bessen mee te nemen. Langs Berkenwoude gereden om daarna een stukje vóór Stolwijk een stiltegebied in te gaan. Alles stond er mooi groen bij. Ook veel vogels gezien.

Tijdens de lunch trakteerde de jarige Judith op lekkere cake. Helemaal in het groen naar de Lekdijk gefietst om bij Lekkerkerk het pondje naar Nieuw Lekkerland te nemen. Van daaruit naar Alblasserdam waar we een laatste stop hadden. Rond 14.45 uur waren we weer bij Wielstaete en hadden we er ongeveer 50 km opzitten.

Het was een gezellige tocht en we hebben genoten van het prachtige weer.

Zie voor nog meer foto’s van deze fietstocht in de website onder de kop “Foto’s”

Verslag van Jan R:

De ochtend begon fris waarbij ik zelf in zomeroutfit enige spijt had dat ik geen jasje bij me had. Vertrokken met Bebbel, Tineke, Joke, Arie en Lenie.

Via de Kiltunnel en Puttershoek naar de koffie in Maasdam. De bedoeling was bij hotel restaurant De Hoog koffie te drinken maar deze opende het terras pas om 11,30 uur voor de lunch. Een voorbijgangster bood uitkomst en vertelde ons dat een honderd meter naar rechts een bakkerij ook koffie schenkt. Daar heerlijk buiten gezeten in het zonnetje en genoten van koffie met gebak naar keuze voor 4 euro.

Daarna door via de Zwanengatsedijk richting Mijnsheerenland, onderweg even rondgekeken bij de zuivelboerderij van de fam. Commijs waar veel aanloop is van klanten. Vrij snel weer op de fiets door naar een strandje aan de Binnenmaasoever. Daar onze boterhammen opgegeten en zitten genieten aan de waterkant. Rondvraag in de groep leerde dat de meerderheid niet via de Heinenoordtunnel maar via het pontje van Puttershoek terug wilde zodat er in het winkelcentrum aldaar nog een ijsje genuttigd kon worden.

Al met al weer een geslaagde tocht.

 

admin

One Comment

 1. Dorien Tijssen Rademaker

  Wat een gezellige dag en mooie route Lianne en het weer was ook heerlijk.
  Dit was mijn eerste route met een clubje.Ik heb wel vanaf April bijna iedere week gefietst met Thea.
  Hartelijk dank Lianne,Groetjes Dorien
  Ook Judith bedankt voor de heerlijke cake!

  Beantwoorden

So, what do you think ?