Our Blog

Verslag van Ini:

Vandaag lekker fietsweer en vertrokken met 10 deelnemers. Ina, Plony, Bep, Paula P, Gre, Nelly, Bets, Gien, en Cock reden mee voor een fietstochtje naar de Nieuwe- en Dordtse Biesbosch.

Via het Weizigtpark naar Dubbeldam en bij Dubbelmonde even een korte stop gemaakt. Naar “de Waterjuffer” voor de koffie, waar een ruime plek voor ons gereserveerd was.

Via de Zuidendijk en de Zeedijk door de Nieuwe Biesbosch en de Elzen gefietst naar “Twintighoeve” om ons brood daar op te eten.  Naar de Wieldrechtse Zeedijk en door Wittensteinpark weer naar de Zuidendijk, door Krispijn naar de Zwijndrechtse brug.

Gien ging onderaan de brug naar huis en wij nog even een ijsje gescoord aan het Veerplein. Daar kwam ook de andere groep aan voor een ijsje. Vanaf hier ging ieder zijn eigen weg naar huis en waren we om 15.00 uur weer thuis na ruim 35 km.

Verslag van Jan D:

We zouden met 8 personen op pad gaan, echter het werden er tien. Gebhard reed weer mee en Yvonne D. fietste ook mee. We vertrokken zoals afgesproken om 10.00 uur weg bij Wielzate richting de Alblasserdamse brug. Aan de andere kant van de brug sloot Els T. zich bij het groepje aan zodat we compleet waren.

Het weer was prachtig, alleen stond er een stevige bries dus de snelheid aangepast aan de niet e-bikers. Over de Baanhoekbrug gingen we richting de Dordtse Biesbosch. Bij de Stayokay dronken wij heerlijke koffie met een vers cocosmakroontje.

Daarna verder de Biesbosch in waar we een schaapskudde tegen kwamen. De middag boterham aten wij bij een picknickbank, waarna we langs de golfbaan richting Dordrecht gingen. Door Dordrecht heen en over de Dordtsebrug weer richting Zwijndrecht en H-I-Ambacht.

Bij de ijssalon bij het Veerplein namen we nog een ijsje. Daar zat de andere groep onder leiding van Ini ook aan een ijsje, dus dat was wel even gezellig. Daarna ging iedereen zijns weegs. Bij Wielzate stond de teller op 42 km. Het was weer een fijne dag

Kijk voor  foto’s van de fietstocht van Jan D op de website onder de kop “foto’s”

admin

So, what do you think ?