Our Blog

Verslag van Lianne

Rond 10 uur vertrokken Thea, Cora, Gerda, Willem en Lianne naar het veer van Krimpen aan de Lek.

Fietsend langs de Noord zagen wij op de waterbus de groep van Hetty voorbij varen. Wij uitbundig zwaaien maar er kwam geen reactie!

In Krimpen koffie gedronken en daarna richting Ouderkerk aan den IJssel gefietst om daar nooit aan te komen! Halverwege overleg gehad of we de korte of langere route zouden fietsen, dit in verband met de warmte.  Gekozen voor de lange route.

Onderweg bij de bessentuin “De Rode Mus” bessen en jam gekocht. Daarna heb ik een afslag gemist en hadden we de keuze terug te fietsen of het stiltegebied bij Stolwijk in te gaan en via Krimpen aan de Lek terug te fietsen. Dit stuk was deels dezelfde route als vorige week. Alleen Thea was er vorige week ook bij en zij vond het geen probleem. Onderweg zilverreigers en 3 ooievaars gezien.

Onder een boom bij een picknicktafel onze lunch genuttigd en verder gefietst naar Krimpen aan de Lek waar wij nog even op een terras een koel drankje hebben gedronken. Onderweg wat vaker dan normaal een korte drinkpauze gehouden. Na een kleine 50 km kwamen we rond 15.30 uur in Hendrik Ido Ambacht aan. Het was anders dan gepland maar wel een gezellige dag.

Route fietstocht Lianne: 

Verslag van Hetty:

Met Emmie, Gebhard, Ineke, Irene, Paula J en Wil H op stap naar het Beeldenpark in Hitland. Allen goed ingesmeerd tegen de te verwachten hitte en in het bezit van een mondkapje fietsten we naar de Waterbus.  Irene zelfs met zelfgemaakt mondkapje met ingenieuze patroon! Via de Algerabrug en langs de Lek arriveerden we bij Leefgoed de Olifant. Na de koffie en vooral voor de niet e-bikers met een stukje taart voor de energie naar het naastgelegen Beeldenpark. Een leuk en vooral mooi gelegen park zo midden in de polder. We moesten vaak wel lachen om de beelden Zo deed Wil een Kangeroe na in de Kangeroestoel  en vielen ons diverse pikante details op. De ganzen waren duidelijk niet blij met ons bezoek, ondervond Gebhard. De route vanwege het warme weer na overleg ingekort.

Door het mooie Hitland park langs de bekende Molen over de West Ringdijk met de woonboten door Moordrecht naar Gouderak via het veer dat midden op de Lek omdraait.  Na nog een ons lunchpakket (ik zag heerlijke bakken met fruit en salade!) op een heerlijke koele lunchplek in het gras aan het water (de koeien bleken jaloers op ons). Daarna verder naar een verkoelend ijsje of een Icetea op het terras van het ‘t Schapenschuurtje in Berkenwoude.

Via het veer bij Lekkerkerk (lachen om een act van Irene) en na 42 km waren we weer thuis na een oergezellige tocht met warm zomerweer!

Klik voor de route van Hetty op de volgende link: 

Kijk voor nog meer foto’s van deze fietstochten op de website onder de kop “Foto’s”

admin

One Comment

  1. Wil Heijser

    Heerlijke fietstocht, mooie natuur en een gezellige groep. Kortom een perfecte fietsdag ook als was het best wel warm.

    Beantwoorden

So, what do you think ?