Our Blog

12 fietsers stonden al om 9 uur klaar om na de heetste nacht van het jaar weer fit te gaan fietsen. Enkelen hadden afgezegd vanwege de hitte.

Leo en ik hadden de routes ivm de hitte gewijzigd en kwamen zo wonderwel uit bij hetzelfde koffieadres! Welk dat zien jullie hieronder.

Fietsverslag door Leo:

Met Dorien, Thea, Joke, Judith en Ineke vertrokken wij om 0.900 uur (Arie en Lenie hadden afgezegd).

Richting Rhoon -nog niet zo warm- om koffie te gaan drinken bij “De smaak van Buyten” .Het groepje van Hetty dacht daar ook over. Dus hadden twee groepen een tafel gereserveerd  en kwamen na elkaar binnen vallen.

Heen via de Oude Maas route en terug via de dijk route door Barendrecht. Bij het winkelcentrum wilden we nog een ijsje, maar de winkel was pas om 12.00 open. En om nu een half uur te wachten…drink pauze- en verder onder het spoor door naar huis.

Ongeveer 35 km gereden en om 12.30 uur weer in Ambacht. 

Fietsverslag van Hetty:

Met Els de K. Margreet, Lijnie B., Willem, en Wil H.  door het Waalbos, en de Zuidpolder langs de Koedood (onderweg herkende Els het mooie blauwe Cichorie bloemetje) naar Zorgboerderij Buytenhof, waar gelijk na aankomst ook het andere groepje van Leo arriveerde. Beiden hadden we daar een tafel gereserveerd. Eerst maar aanmelden en het lijstje met de contactgegevens van mijn groepje afgegeven (nieuwste Coronamaatregel).

We zaten gezellig met 2 tafels naast elkaar aan de koffie met taart. De eerste appelrassen, zoals Delcorf kunnen alweer geplukt worden, maar ivm de hitte gaven wij de voorkeur aan het kopen van deze lekkere en frisse appel (1,50 per kilo).

Vervolgens nog even in de schaduw onder de bomen bij het park rond het Kasteel van Rhoon stukken watermeloen gegeten. Via de mooie Essendijk met uitzicht op vlas, aardappels, kolen en spruiten fietsten we verder naar het Oude Maas pad.

Na 45 km en om 13 uur waren we weer voor de ergste warmte thuis. Een “heerlijke” en gezellige fietstocht! Els genoot met 300%, vertelde ze en dat verdient ze dubbel en dwars!

Voor de foto’s zie onder de kop “Foto’s” op deze website

Voor de route va Hetty klik op de volgende link:

 

admin

One Comment

  1. Ondanks de hitte toch een mooie tocht. Al om 9 uur vertrokken en toen was het nog heerlijk fietsen. Na de koffie werd het al snel warmer dus af en toe een extra stop. Kwamen veel herinneringen boven. Hier heb ik in mijn jeugd veel met mijn ouders , broers en zussen gefietst.
    Vanaf Rotterdam-zuid fietsten wij op warme dagen vaak met het hele gezin naar de Oude Maas. Kleed mee, spelletjes en een goed gevulde picknickmand maakten er een dagje uit van.

    Maar ook vandaag was het een dagje uit!

    Beantwoorden

So, what do you think ?