Our Blog

Verslag van Hetty:

Vanwege de slechte weersvoorspelling na 2 afzeggingen met z’n zessen op pad (Gebhard, Margreet en Henk, Violette, Willem), maar niet voordat we allemaal onze regenbroek aangetrokken hadden. Het miezerde. Aangezien het weer er zuidwaarts beter uitzag de route gewijzigd in een route naar de Dordtse Biesbosch. 

De brug over en via de Zuidendijk naar ons koffieadres het “Oogstpark”. Een leuk nieuw adres met een pluktuin, fruitbomen en een groentekas vlakbij de Nieuwe Dordtse Biesbosch. Bij goed weer ook op woensdag open, werd verteld. De appeltaart (met rozijn of perzik) werd opgediend met een eetbaar bloemetje van de Oostindische Kers. Via de website “Rechtstreex” worden hun produkten en lokale produkten direct van de boer verkocht.

Vlak na vertrek miezerde het al niet meer en het bleef zowaar de gehele verdere tocht droog met af en toe zelfs een bleek zonnnetje. Via de Tongplaat en een lunchstop bij de Nieuwe Dordtse Biesbosch over de Zeedijk naar de Nieuwe Merwede. Na overleg besloten om niet over te steken naar de Brabantse Biesbosch maar terug via Papendrecht te gaan, waar we bij Willaerts aan de Beneden Merwede (altijd moeilijk die riviernamen!) nog lekker gezellig keuvelend op het buitenterras genoten van een biertje of een vers appelsapje. Na 45km waren we om half 4 weer thuis.

Verslag van Jan R: 

De dag begon regenachtig en voorspelde verder niet veel goeds. Thuis werd ik al gebeld door twee deelnemers met de vraag of het wel door zou gaan, waar ik op dat moment nog geen antwoord op kon geven want ik moest zelf eerst nog naar Wielstaete. Daar aangekomen stonden al een aantal mensen te wachten en net voor tien uur was mijn groep toch nog compleet want de twijfelaars waren toch gekomen. Met respect voor Dorien want zij moet toch eerst een flink stuk fietsen vanaf haar huis. Regenbroeken direct maar aangetrokken en vol goede moed vertrokken richting de Alblasserwaard met de hoop dat het wel mee zou gaan vallen.

Omstreeks elf uur aangekomen bij het Koeiestalletje in Wijngaarden waar we verwacht werden en de koffie met zelfgebakken appeltaart al gereed stond op de tafel (zie foto’s). Daar zoveel mogelijk de regenkleding uitgedaan en uitgebreid genoten van de koffie.

De regen bleef en dus toch maar weer verder gegaan nu richting Giessenburg. Nadat we in totaal zo’n 20 km op de teller hadden staan gestopt om met de groep te overleggen of het zin had om door te gaan. De groep ging toch liever maar richting HIA.

Zogezegd zo gedaan en zijn we via Sliedrecht en de rivier volgend richting de brug bij Alblasserdam gefietst waar we afscheid van elkaar hebben genomen. Al met al toch in totaal een 40 km gefietst waarbij we omstreeks half drie weer thuis waren.

Kijk voor meer foto’s in het menu op “Foto’s” van deze website

admin

One Comment

  1. Dorien Tijssen Rademaker

    Toch een gezellige fietsdag,en goed koffieadres bedankt Jan! Het gaat toch om het weer samen zijn,en niet om de lengte.Groetjes Dorien

    Beantwoorden

So, what do you think ?