Our Blog

1366486514N2013_fietsclub_april_077

Verslag van Hetty: Ondanks de verwachte harde zuidwestenwind kwamen toch nog 13 fietsers opdagen bij de waterbus in Zwijndrecht voor een tochtje over water naar Sliedrecht (geen overstap meer in Dordrecht). Heerlijk zonnig weer, maar wat een storm! We hebben daar echter dankbaar gebruik van gemaakt, we werden zowat vooruitgeblazen! Rob Winkelhuis zei zelfs dat hij regelmatig moest afremmen! Bij de zorgboerderij en theetuin de Hanneshoeve in Hoornaar werden we zeer gastvij ontvangen. De tafel stond buiten al klaar met uitzicht op het mooie boerenland. Er was voor ons speciaal een kersentaart gebakken en een amarettocake. Verder met de wind mee door Noordeloos naar Ameide, een leuk stadje met een ooievaarsnest bij de kerktoren. Daarnaast op een terras buiten aan de soep of een biertje! Verder over een smal fietspaadje langs de mooie Zouweboezem met wind tegen, maar bij Leerbroek hadden we alweer de wind in de rug. Via de trein uit Leerdam voor 4 uur in 2 groepen terug. Voor de 2e groep was nog tijd voor een lekker bakje kibbeling in Leerdam (op aanraden van Margo die een goede viswinkel wist). Totaal niet moe arriveerden we  na 50 fietskm in Dordrecht. Noot: Veel scholieren maken in de middag ook gebruik van deze trein, maar we proberen zo min mogelijk gebruik te maken van de trein in de schoolperiode.

Klik hier voor de foto’s

admin

So, what do you think ?