Our Blog

1366486087N2013_fietsclub_april_037

Verslag van Hetty: Met 17 personen (Margo kon gelukkig ook nog mee, als 5e bij Ria in de auto) op goed geluk op weg naar de “bollen”. Gelukkig aan de kust mooi en redelijk zonnig weer. De koffie met appeltaart lieten we ons goed smaken bij de theeschenkerij en proeftuin “Noordwijk-Buiten”. We zaten gezellig in een rolkas vol met eetbare kruidenplantjes en nostalgisch servies. Op naar de bollenvelden. Vanwege het koude voorjaar stonden alleen de narcissen en een enkel veld hyacinthen in bloei, maar dat mocht de pret niet drukken. Zelfs nog even gepicknickt in de zon op het strand! Via De Zilk en Hillegom naar het museum De zwarte tulp in Lisse, waar leuke filmpjes vertoond werden over de historie van de bollenteelt en de dames het niet konden laten om bij de tentoonstelling over “de tulp in de mode “ met enige hoedjes op te poseren voor de camera. We weten nu ook dat op het hoogtepunt van de tulpenhandel voor 1 tulpenbol 12.000 gulden gevraagd werd, destijds de prijs van een grachtenpand in Amsterdam! Het is trouwens nog steeds niet gelukt om een echt zwarte tulp te kweken. Op naar het diner in De Engel. Het was daar weer een gezellige boel aan de grote ovale tafel. Na 40km fietsplezier kwamen we weer voor donker aan in Ambacht.

Klik hier voor de foto’s

admin

So, what do you think ?