Verslag fietstocht 8 augustus Theetuinen Alblasserwaard

1376064626N2013_fietsclub_8_augustus_verrassing_018

Verslag van Hetty:Kennelijk spreekt een “Verrassingstocht” en de voorspelling van prachtig fietsweer velen aan, want er kwamen 23 belangstellenden opdagen, van wie 1 aspirantlid Saskia Lambrechts (zij wil op de wachtlijst geplaatst worden).

De verrassing die ik zo lang mogelijk in stand hield door zo laat mogelijk de richting op te gaan van de Alblasserwaard, bestond uit een bezoek aan 2 pasgeopende theetuinen in de Alblasserwaard en een picnic met meloen in recreatiegebied “Slingeland” met een heus zwemmeertje en strandje.

Via de Donk kwamen we bij theetuin Gebroeders van Lint bij Ottoland (deze staat in de ranglijst van de AD terrassen op de hoogste plaats en dat hebben ze qua toeloop geweten!) De gemeente zit ze wel dwars met een vergunning, dus het is niet zeker of ze mogen blijven. Het is een prachtige tuin aan het water met overal zitjes. We werden verwelkomd met koffie en indien gewenst appel-notengebak. Verder naar de picnic in recreatiegebied Slingeland (Wil van Torenburg merkte nog op dat ze jamergenoeg haar zwempak niet bij zich had). Langs de Giessen (met al die prachtige tuinen) naar de pas geopende boerderijtheetuin ’t Groene Broek (leuk adres, zie voor verdere info op www.tgroenebroek.nl). Een biologische boerderij met koeien en het zeldzame landvarken de Bonte Bentheimer met zwarte vlekken. In de tuin met allerlei zitjes smaakte de vruchtensappen, potjes thee en zelfgemaakt ijs heerlijk. Ineke verleende nog eerste hulp aan een meisje dat door een hond gebeten was. Na 58 landelijke fietskilometers weer thuis.

Klik hier voor de foto’s

Dit bericht is geplaatst in Verslagen 2013. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *