Verslag fietstocht do 15 augustus Kalmthout

 

1376685040N2013_fietsclub_15_augustus_Kalmthout_030

Verslag van Hetty: Met 19 deelnemers naar de “grote stille heide”. Laatste keer dat we van het “oude” Wielzate vertrekken, dus nog even poseren voor een groepsfoto. Koffie drinken we al bij de start in Huijbergen. De waard was niet erg toeschietelijk, hij had zeker beter weer verwacht, wij trouwens ook.

Eerst fietsen we over de Kalmshoutse heide met vele vennetjes (jammer dat de heide niet goed onderhouden wordt), dan schuilen voor de regen in natuurcentrum de Vroente. Gelukkig lagen de vele villa’s rond Kalmthout in een lommerrijk bos en beschut voor de regen. De ene villa was nog groter dan de andere. Na een blik op de Ertbrand bunker door de bomen ( een deel van de vroegere stelling rond Antwerpen) naar kasteel Ravenhof, gelegen op de grens bij Putte. Vanwege Maria Hemelvaart en tevens moederdag was het Koetshuis volledig gevuld met moederdag vierende belgen, maar wij zijn niet voor een kleintje vervaard (kijk maar naar Riet van Hassel, dan word je vanzelf vrolijk) dan maar onder de luifels buiten aan de wortelsoep. Gelukkig was het inmiddels droog.

Nog even een rondje om het kasteel en kijken bij het rococo theekoepeltje Gloriëtte en via het Moretusbus en grote Joodse begraafplaatsen over de Brabantse Wal (dus berg op en af)  naar Ossendrecht. Bij Hoogerheide lekke band van Ria Verploegh! Gelukkig heeft Rob de lekke band kunnen “plakken” met een speciale schuimbus. Nog even bij de Volksabdij O.L.V. ter Duinen wat drinken in een zonnetje en na een visje bij de viskraam (lekker hè Margo) en met 48km op de fietsteller weer naar huis.

Klik hier voor de foto’s

Dit bericht is geplaatst in Verslagen 2013. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *