1384206061N2013_Fietstocht_wo_16_oktober_Perenlaantje_012

Verslag van Ini:

Om 9.45 uur stapten we met 24 personen op de fiets om…..pannenkoeken te gaan eten in Barendrecht. Maar die moet je eerst verdienen. Naar het Perenlaantje gereden, om te kijken of de bloesem die we in het voorjaar zagen, nu ook peren geworden waren. Er hing niet zo veel meer, omdat er al geoogst was om tijdens de zomermarkt uit te kunnen delen. Enkele leden wonen al heel lang in Ambacht, maar waren hier nog nooit geweest. Meteen een “cultuur-tripje” dus.

De weg naar de Pruimendijk gevonden via een omweg en verder langs de bekende weg naar de “Wevershoek” om daar heel even van de fiets te gaan. De wind was erg koud en joeg ons snel weer op de fiets richting Ikea voor de koffie. Maar helaas moesten op de Ziedewijdsedijk een noodstop maken omdat ik een lekke band kreeg. De heren kwamen direct aangesneld om te helpen. Fiets tegen de grond, band eruit en Wil stond al klaar met de plakspullen. Gelukkig kon hij geplakt worden en Bertus en Arie hadden het zo voor elkaar.

Heren, nogmaals bedankt ! Door naar Ikea, waar de koffie heerlijk smaakte en we de handen aan de bekers konden warmen. Daarna nog een stukje door Barendrecht naar de Oude Maas om bij het Pannenkoekenhuis nog 5 leden te verwelkomen, die gezellig kwamen mee-eten en bijkletsen. Allemaal een lekkere pannenkoek uitgezocht voor € 5,–. Het was weer heel gezellig en we willen deze rit volgend jaar beslist weer in het programma. Verder richting huis via Heerjansdam, langs het Waaltje en door het Sandelingenpark. We hadden 31 km. op de teller staan.