Our Blog

Verslag van Wil:

Met fris weer( dus handschoenen shawls en dikke vesten) vertrokken we met 13 personen.Via de Zwijndrechtse brug  naar de Merwekade waar de waterbus naar de Hollandse Biesbosch werd genomen. Na een klein rondje Biesbosch waren we na 12 km toe aan een lekker “bakkie” met als verrassing een heerlijk bonbonnetje. We zaten lekker op het terras uit de wind en in het zonnetje. Verder langs de golfbaan en het Wantij kwamen we bij de Kop van ’t Land.

De fietsleider had graag een stukje in de Brabantse Biesbosch willen fietsen, maar daar zijn teveel werkzaamheden die nog wel even zullen duren i.v.m. het realiseren van een overloopgebied. Dit was dus geen optie. We vervolgden onze weg langs de Nieuwe Merwede met een stop bij de Zuidhaven waar we in het zonnetje onze boterhammetjes lekker lieten smaken. Dwars door de polder de Biesbosch en het eiland van Dordrecht over de Wieldrechtse zeedijk richting Dubbeldam. Via het park van Dubbeldam weer richting de Wantijdijk waar we de prinses Amaliabrug namen. Door naar de Oranjelaan en langs Villa Augustus, waar Rob ons nog door een oud stukje Dordt loosde, kwamen we weer bij het 3 rivierenpunt aan. Het was heerlijk weer dus nog een consumptie op een terras aan het Groothoofd. Jammer dat een groot gedeelte al naar huis ging en we slechts met 5 man/vrouw een drankje namen om deze mooie dag met “slechts” 40 km op de teller af te ronden.

admin

So, what do you think ?