1382108586N2013_Fietsclub_17_okt_Pierewaaien_Rotterdam_017

Met 13 deelnemers richting Waterbus voor een rondje Pierewaaien om de Rotterdamse haven. Bij aankomst bij de waterbus bleek door het uitvallen van een waterbus wegens een ongeluk en een groep van meer dan 80! scholieren op de fiets,  meevaren met de waterbus niet mogelijk. Snel nadenken over een andere route was gewenst.

Dan maar een verkorte havenroute en eerst via langs de Noord en Nieuwe Maas naar onze vertrouwde “Gouden Leeuw” in Oud-IJsselmonde voor een kop koffie en warme chocomel met slagroom. Dat verdienden we wel want de wind was inmiddels flink aangewakkerd. Na vertrek nog even de regenjassen aan, maar na even schuilen was de regenbui weer verdwenen, verder heerlijk in de zon gereden. De skyline van Rotterdam hebben we vanaf meerdere “Pieren” bewonderd, zoals vanaf Katendrecht, SS Rotterdam en de Waalhaven. Bij het beeld van Ketelbinkie hebben we nog even gezongen en Bertus was blij om zijn vroegere “schip”, dat nu Kalista heet, in de Maashaven te zien liggen. Ook zagen we de Splashtoursbus nog voorbijvaren. Op de Sluisjesdijk zijn nog de oude werkplaatsen te zien, zoals een verenfabriek.  Onze haren stonden inmiddels steil overeind vanwege de harde westenwind bij de Waalhaven en zo arriveerden we bij het bekende Havencafe Courzand op Heyplaat voor een drankje of een soepje. Met de Aqua Cat via de Jobshaven naar de Erasmusbrug, waar de helft fietsend de terugreis met de wind mee aanvaarden, de andere helft voer met de waterbus weer naar Ambacht na 43 fietskm. Het was een fijne fietsdag met mooi herfstweer.