Verslag fietstocht wo 30 april Gorinchem

Verslag van Leo:

Het weer was prima, bewolkt, droog en in de middag een beetje zon! Om 9.15 uur vertrokken met 15 deelnemers ….. Wim,Marian,Lies,Gré,Tiny,Plony,Riet,Margo,Ini,Bets,Wil,Bertus,Nellie en Lenie… naar de waterbus te Zwijndrecht. Daar stonden Ria,Christien en Riet ons al op te wachten. Konden blijven zitten tot Sliedrecht. Daar sloot Els zich ook aan, zodat wij met 19 deelnemers op stap konden gaan.

De spurt moest er in…met wind mee…..( 14 deelnemers-sters- hadden een E-Bike !!!!) Om de veerpont naar Gorkum te halen bij Hardinxveld. Dat leek wel een speedboot…..eerst naar Werkendam en toen over de brede rivier naar Gorkum…..jonge jonge wat een luxe…WC en  koffie aan boord…20 man konden onderdeks en de fietsen werden door de kapitein goed aan dek geplaatst. En dat voor €1,30 pp.

In Gorkum natuurlijk eerst koffie…..daarna besloten om niet naar Woudrichem te gaan,maar via Schelluinen,Muisbroek,Giessen-Oudekerk richting Sliedrecht te fietsen. Mooie tocht met onderweg bloemen in vele kleuren. Om de 10 km gestopt om wat te drinken en te eten. In Sliedrecht aangekomen ( ik was er al bang voor)  was de waterbus net weg! We besloten om door te fietsen richting Ambacht. Alleen Ria en Christien wilden liever wachten op de volgende waterbus. Aldus geschiedde. Het was mijn eerste tocht op een woensdag als fietsleider en het is mij zeker niet tegengevallen! Uiteindelijk hebben wij zo’n 52 km afgelegd in een rustig tempo. Voor de liefhebbers terug via de knooppunten: 50,53,73,76,77, 78,79 en 99,daarna langs de A15 over de brug van de Noord …naar Ambacht.

Dit bericht is geplaatst in Verslagen 2014. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *