Verslag fietstocht do 22 mei Wassenaar en Katwijk

2014 paint Fietsclub do 22 mei Wassenaar Z029 paint

Verslag van Hetty:

Met 17 deelnemers (veel afmeldingen vanwege ziekte) vertrokken voor de “duinentocht” naar Katwijk.

We zaten net naast de files en na 3 kwartier stonden we de fietsen al af te laden bij de Renbaan Duindigt, een prima ruime P. Het beloofde een prachtige dag te worden en iedereen had er zin in.

Op naar de Japanse tuin bij Clingendael. De Rhodo’s waren al wel op hun retour, maar de tuin blijft schitterend (6 weken per jaar gratis open). Zelfs een groep Japanners kwamen op bezoek. Koffie en de sanitaire stop bij het naastgelegen theehuis. Langs het monument op de Waalsdorpervlakte fietsten we verder met zicht op riante villa’s en landgoederen. Zo arriveerden wij bij landgoed De Pauw (nu raadhuis van Wassenaar). Daarvoor stond een grote marmeren drinkbak voor de paarden, geschonken door tsaar Alexander van Rusland aan Frederik der Nederlanden (broer van koning Willem II), die het huis vroeger heeft bewoond.

Via het oudste gedeelte van Wassenaar (Plein) door de duinen naar Katwijk. De zon scheen uitbundig met 23 graden, dus alleen de zonnehemdjes bleven nog aan. Bij Katwijk hielden we lunchpauze. Jammer was dat  de gehele boulevard verbouwd werd voor een ondergrondse parkeergarage. Margo had niet lang plezier van haar ijsje…. een meeuw viel haar van achteren aan en …….weg was haar ijsje!. Het blijkt daar een echte plaag te zijn.

Terug door de duinen naar de Boulevard van Scheveningen, waar we stopten bij de grappige bronzen beelden (zoals Jonas in de walvis en Hansje Brinker) bij het Museum Beelden aan Zee. De lucht ging opeens betrekken. Op naar onze avonddis bij Simonis aan de Haven. Wij waren vrij vroeg dus konden wij gezellig bij elkaar onze vis “op” eten. “Op” tussen haakjes, want velen konden de enorme porties niet aan. Dan maar wat naar huis meenemen. Op de terugweg naar de auto’s nog even wat regenspatten, maar dat kon de pret niet drukken.

Na een voorspoedige autorit terug (we werden midden op de A13 nog even stilgezet voor een escorte met vermoedelijk de Koning) kwamen we rond 7 uur aan bij Sophiastaete. Oh ja, wij hebben ook nog 51km gefietst, duin op, duin af.

Op de foto’s  is ondermeer te zien hoe Wil al vooraf de duinen ging verkennen, een meeuw op de uitkijk is naar zijn volgende “prooi”, hoe behulpzaam sommige mannen zijn bij het insmeren en hoe groot de porties vis waren.

 Klik hier voor de foto’s

Dit bericht is geplaatst in Verslagen 2014. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *