Our Blog

2014 Fietsclub Ootmarsum paint 263

Verslag van Ria Sanders en Riet van Hassel:

Het was een grote teleurstelling dat Gijs ziek werd en niet meekon naar Ootmarsum. Gelukkig was Gijs junior bereid ons weg te brengen en de trailer achter zijn auto aan te haken. Eind van de middag zaten wij in het hotel met vreselijke regen- en onweersbuien. We zagen ook grote plassen in de akkers en weiden. Na de regendag van woensdag, niet gefietst, waren we blij dat het op donderdag, Hemelvaartdag, droog was, maar het was wel de koudste 29 mei ooit, sinds de optekening van de temperaturen, ongeveer 10 graden.  Vrijdag was de beste dag van de week en hebben we heerlijk gefietst. We konden gelukkig buiten zitten. En toen het mooi weer werd moesten we naar huis. Het hotel was goed en het eten was  buitengewoon goed. We hebben het gezellig gehad met elkaar. Zaterdagmorgen kwam Hetty naar Ootmarsum om ons met de trailer weer op te halen. Bij de lunchpauze belden we naar Gijs en toen hoorden wij, dat hij na een galblaasoperatie op woensdagavond laat, net thuis gekomen was.

Hieronder nog een verslag per dag van Riet van Hassel:

Maandag helaas moeten vertrekken zonder Gijs. Bij aankomst in Ootmarsum buiten aan de koffie en een babbel met de hoteleigenaar. Dat werd geen fietsen want het ging REGENEN. s-Middags met een paar een poging gedaan. met plu en regenjas om het stadje te bekijken, maar onweer en plensbuien, dus vlug terug.

Dinsdag: Onze eerste rit gefietst ri- Denekamp, met een koffiestop op het mooie terras bij de watermolen van Singraven. Bij de stuw kwam het water met enorme kracht naar beneden; gevolg van de regenval van Maandag. Een machtige aanblik. De enige nog in gebruik zijnde watermolen in Nederland (sinds 1893 ) wordt alleen nog voor hobby gebruikt. Mooie route door het Twentse/Dinkelland, wat heel weids is, grote landerijen, weinig dorpjes. Gefietst tussen de ingeplante maisvelden. Deze leken wel rijstvelden SAWA`s. De laatste 10 km. terug in de regen.

Woensdag: Vanwege de regen: leuk alternatief gezocht. Met een oude Franse schoolbus, Duits kenteken, een tour gemaakt door het landschap over de paden die we Dinsdag gefietst hadden. Wel heel smal voor zo`n grote bus, vooral als er dan nog tegenliggers zijn. Petje af voor de boer`enrijder. We reden langs de boerenwoning van Herman Finkers. Afgelegen hoor. In de molen van Singraven een uitgebreide uitleg gehad over de werking van de graanmolen en de aandrijving van de houtzaagmolen. Daarna naar een geitenboerderij voor koffie met zelfgebakken cake. Apart was het Schuivenhuisje(ook: Dinkelhuisje jaar 1887) smal gebouwtje, zie foto, =stuw met stalen schuivenconstructie in Almelo-Nordhornkanaal.

`s-Avonds in het hotel een optreden van de Ootmarsumse Boerendansers 33 personen waar Gre en Ria nog de vloer op moesten om mee te dansen.

Donderdag: Ja hoor, om 11.00 uur was het droog; op de pedalen ri- Halle Duitsland, Nou, dat hebben we geweten. Onze route liep door een bosweg waar zich honderden jongeren +- 800 ? hadden verzameld met bolderkarren vol bier, barbecue-tjes pizza en worst. Het was een hele tour om hier doorheen te komen, op de grond bierflesjes/blikjes/glas/likeurflesjes (leeg !) (pies en kots ) sorry !!! Sommige waren ladderzat en de aangeschoten jongeren waren wel heel erg opdringerig en handtastelijk. We werden belaagd en tegengehouden. Eén zag kans mij meelopend op zijn mobil te fotograferen met zijn gezicht naast mij, brrrr. Ondanks mijn flinke hijs naar hem. Na 40 km. gelukkig heelhuids thuisgekomen. Het was s`morgens 9 graden. Handschoenen en regenjacks aan voor de kou.

Vrijdag: Ja hoor, de zon. Vandaag een rit ri-Weerselo waar we Het Stift bezochten, Sinds het jaar 1150 RK.kerk en klooster voor paters en nonnen, later werd het alleen een nonnen klooster en nog later werd het alleen bewoond door adelijke dames, zogeheten juffers. Terug in Ootmarsum vonden we het toch te vroeg en zijn we met 6 personen Gre Trudy Bertus, Corrie Flach,  Hemmo en Riet nog een sprint gaan rijden door het Springendal, wat ons 57 km opbracht. We hadden toch nog wat in te halen !!.

Ootmarsum is een levendig plaatsje met veel kunstgalerie”en. O.a. van Ton Schulten, hij was aanwezig in zijn museum, glas/keramiek/brons. Ook heel mooi glaswerk van Annemiek Punt, glasobjecten en versmeltingstechnieken. We hebben het stadje dan ook goed bekeken.

Gezellig was het met onze 2 gastfietsers, Hemmo en Geesje; zeker een toegevoegde waarde, mede i.v.m. zijn hulp de routes te vinden; zeker als er nr. bordjes zijn weggehaald. Ook aan tafel leverde het een gezellige conversatie op tijdens onze heerlijke 4-gangen maaltijden en uitgebreide ontbijt. We kunnen weer terug kijken op een heel gezellige fietsvakantie. We wensen Gijs van harte beterschap en dat hij de volgende keer mee kan genieten van de door hem geregelde vakantie. Gijs BEDANKT.

Klik hier voor de foto’s

admin

So, what do you think ?