Our Blog

2014 fietsclub do 12 juni Havens Rotterdam paint 038

Boven “onze kapitein” Bertus

Verslag van Hetty:

Wat een toppdag met prachtig fietsweer! De opkomst bedroeg 30 deelnemers op een donderdag van wie 11 heren. Dat zijn maar liefst 2 records! Ook nog een leuk gegeven; meer dan de helft had geen elektrische fiets!

3 Pierenwaaien routes heb ik samengesmeed en slingerend fietsten we door het havenmuseum met de Koningspoort, over het Noodereiland, Katendrecht naar de SS Rotterdam voor de koffie boven op het achterdek bij het zwembad.

Zelfs zodanig slingerend verliep de route dat sommigen dachten  “zie ik nu weer die brug, waar zijn we nu eigenlijk?” Onderweg prachtig zicht op de skyline van Rotterdam. Verder over het doodlopende, maar mooie fietspad over pier 3 middenin de Waalhaven. Aan de boulevard van Pernis even een rustpauze op de picnicbanken. Via loopbanden, liften en roltrappen verder door de Beneluxtunnel. Sommige heren namen stoer de steile roltrap, maar dat viel enkelen behoorlijk tegen! Een afgelopen ketting was in een mum van tijd weer verholpen (met zoveel heren is dat geen punt).

Verder naar de boulevard van Schiedam voor een heerlijk pilsje of muntthee bij Barney Beer. Nog even kijken bij de werf van de Oude Delft en bij de Jobshaven en verder naar de waterbus. Daar werd gemeld dat een waterbus was uitgevallen. Een deel was al fietsend naar huis vertrokken, maar nu besloot bijna iedereen te gaan fietsen. Een snelle route dan maar en met wind in de rug waren we reeds om 17.30 uur thuis na 61km op de fietsteller.

Een erg gezellige en drukke dag met 3 nieuwelingen (Loek Vissers, Lijnie en Floor van der Plaat) die allen graag lid willen worden en op de wachtlijst geplaatst zullen worden.  

Klik hier voor de foto’s

admin

So, what do you think ?