Verslag fietstocht do 16 okt Bostocht Breda

2014 fietsclub do 16 okt Bostocht Breda paint 122

Verslag van Hetty:

In de stromende regen de fietstrailer ophalen bij Ad Baan. Voor het laatst in deze stalling, dus nog even afscheid genomen en hem bedankt voor het altijd gezellige praatje en zijn hulp. Zijn eigen bedrijf moet helaas wijken voor een nieuw bedrijventerrein. Gelukkig werd het al snel droog en konden we de fietsen droog opladen.  Met 13 leden (17 leden hebben zich afgemeld) en 3 auto’s op stap naar het bos. Bep, Jennie en Wil gezellig achterin naast elkaar gepakt in de auto. Dat was een gekwebbel!

Langs het Mastbos, de Galderse meren en de Mark naar “De paters” in het Belgische Meersel- Dreef. Dat wordt al bijna een traditie. De warme appelflappen en de  mokken koffie gingen erin als koek. We mochten ook nog even de kapel bekijken van de Kapucijner pater. Daarna nog even een kaarsje aansteken bij de Mariagrot, die sommigen (Jennie, Ria V, Saskia, Violette en Arie) nog niet gezien hadden. De enige bui van 10 minuten hadden we gelukkig hier. Voor de rest was het prachtig warm herfstweer met regelmatig een lekker zonnetje.

Via de mooie Strijbeekse heide (waar we nog op cake werden getrakteerd door de bijnajarige Emmie) langs Ginderdoor naar Chaam, waar Lijnie via een stoeprand een duik nam in de aangrenzende tuin. Dat was even schrikken, maar de schaafwonden konden gelukkig met een aantal flinke pleisters bedekt worden. Anneke ontpopt zich dan tot een heuse verpleegster. Verder door de Chaamse bossen, het Prinsenbos en het Annabos naar De Fazanterie in Ulvenhout voor thee, pils, mosterdsoep of koffie. Saskia zag onderweg nog een mooie vliegenzwam. Na 43 km weer bij de auto’s. Landgoed Anneville en Wolfslaar bewaren we voor een volgende keer, de bosgrond is nu te nat. Een zonnige  en laatste uittocht van dit fietsseizoen zit er weer op. De fietstrailer kon gelijk weer naar zijn nieuwe stalling gebracht worden.

Klik hier voor de foto’s

Dit bericht is geplaatst in Verslagen 2014. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *