Verslag fietstocht wo 15 april molens Kinderdijk

mini P1100296

Verslag van Ini:

Vandaag weer om 9.30 uur van start gegaan met 27 deelnemers naar de molens. Prachtig weer, zonnig met toch nog een frisse wind. Toen we in Oud Alblas bij “de Krom” kwamen voor de koffie, konden er al jassen en vesten verwisseld en uitgedaan worden en konden we op het terras genieten van de zon.

Na de koffie richting de Lekdijk en via de Tiendweg in Nieuw Lekkerland weer naar de Boezem om bij de molens van Kinderdijk uit te komen. Daar even op verkenning uit naar het bezoekerscentrum van het Wisboomgemaal, waar een mooie picknickplaats gekomen is. Ook daar even een kleine pauze genomen. Bij vertrek bleek Janny d’A een lekke band te hebben. Band opgepompt en toch maar geprobeerd zo thuis te komen. Jan vd V bood aan om met Janny mee te fietsen, zodat hij onderweg kon assisteren als dat nodig was. Zij zijn via de Lekdijk gefietst in een wielrennerstempo hoorde ik later van Janny en zijn met de waterbus naar Ambacht overgestoken. Nog een paar keer pompen was echt nodig. Jan, bedankt voor het aanbod en je hulp onderweg.

De groep is een stukje teruggefietst langs de Boezem en via 2 bruggetjes van de Molenkade teruggereden naar Alblasserdam. Daar gesplitst om via de trap of fietsend de Alblasserdamse brug over te gaan naar huis. De rit was 33 km.

Klik hier voor de foto’s

Dit bericht is geplaatst in Verslagen 2015. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *