Our Blog

0miniimg_0726

Verslag van Ini:

Wat een nazomer ! Een mooie dag om een verrassingstochtje te maken. Met een beetje wind erbij om niet al te veel last te hebben van de warmte. Is allemaal gelukt.

Met 17 fietsers met de waterbus naar Stormpolders. Van daaruit naar Rotterdam-centrum. Onderweg een paar keer een schaduwrijk plekje gevonden om wat extra te drinken. Wij hebben de fietsen gestald bij “de Boogjes” en zijn via de “Luchtsingel” naar de Schiekade gelopen. Die luchtsingel is gemaakt om Rotterdam-Noord met Rotterdam- centrum te verbinden. Noord was een vergeten gebied geworden met veel leegstand en verwaarlozing. Het is een groot project geworden en bestaat uit: een houten voetgangersbrug van 390 m. lang. (er zijn 17.00 planken gebruikt. Je kan een plank sponsoren en daarop je naam of een tekst laten zetten), een park bij Pompenburg, een publiek terrein op het voormalig station Hofplein en de DakAkker op het Schieblock. Boven op het Schieblock is het eerste oogstbare dak in de Randstad, waar groenten, fruit en kruiden verbouwd worden en veel bloemen voor de honingbijen die daar gehouden worden. Er is ook een klein restaurantje waar we koffie gedronken hebben en daarna hebben we wat rondgelopen in de tuin. Heel apart en dat in hartje Rotterdam.

Terug dwars door het centrum richting Willembrug en daarna zoveel mogelijk  langs het water via Zuid naar de kleine, ouderwetse straatjes van IJsselmonde. Bij Mac Donalds nog even een ijsje gehaald en rustig terug naar Ambacht gefietst. 32 km op de teller.

Klik hier voor de foto’s

admin

So, what do you think ?