Verslag fietstocht do 15 maart oefentocht Kinderdijk

Verslag van Hetty:

Met een flauw zonnetje en flinke wind gestart met 20 deelnemers (onder wie 2 voor hun eerste proefrit; Lianne van Zitteren en Ria Klapwijk). Iedereen had weer zin om te gaan fietsen.

Met een flinke slinger langs de molens van Kinderdijk naar onze koffiestop bij De Klok in Kinderdijk. Ze gingen speciaal voor ons wat eerder open! Ook werden door de baas heel wat kalenders verloot (zo blij was hij met onze komst!). Volgens mij was dat ook de eerste keer dat wij daar langskwamen.

Verder over het nieuwe fietspad over de dijk naar Nieuw Lekkerland. De wind uit het oosten was best heftig. Verder over de Tiendweg naar De Donk, met onderweg nog even koukleumen met een boterhammetje op een bankje. Wat een enorm aantal ganzen zijn al bezig met zich verzamelen voor de trek naar het Noorden! Bij  De Donk is  onlangs een nieuwe Gasterij de Donk geopend (alleen vrijdag en zaterdag, met groep bespreken op een andere dag, max 20 personen). De Donk is ook een belangrijke archeologische vindplaats. Nog een laatste drinkstop in het verbouwde restaurant De Krom met nieuwe eigenaar (waarvoor  je met de fietsclub een aantal dagen van te voren dient te reserveren! Zo druk is het er nu geworden!). Om half 3 arriveerden we welgemoed met rode konen weer in Hendrik Ido Ambacht net voordat het ging miezeren. Wat een bofferds zijn we weer. Oh ja, de 2 nieuwelingen willen graag lid worden en zullen op de wachtlijst geplaatst worden.

Klik hier voor de foto’s

Klik hier voor de route

Dit bericht is geplaatst in Verslagen 2018. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *