Our Blog

Verslag van Hetty: 

Na veel mutaties (zieken, vakantiegangers en dubbele agenda’s) vertrokken we met 15 man/vrouw naar TOP Brielle voor een fietstocht over de Maasvlakte en de Landtong. Wat boften we met het weer!

Via het mooie vestingstadje Brielle en langs het Brielse Meer fietsten we naar onze koffie bij Paviljoen Stormvogel aan het Oostvoornse Meer. Op naar de Maasvlakte en bij de Slufter konden we mooi uitkijken over het strand en de Noordzee. Verder over de Maasvlakte waren we verbaasd te zien hoe volgebouwd het daar al is met bedrijven, grote kranen en containerschepen aan de waterkant. Wat een kleurrijk schouwspel!

Onze volgende stop was Futureland, waar we ons konden vermaken met veel leerzame spelletjes, vooral op de 1e etage, waar prachtige 3 dimensionale foto’s te bewonderen zijn en een mooie plattegrond van het Rotterdamse havengebied is. Vervolgens staken we met de waterbus over naar de Landtong. Een prachtige vaartocht in een gezellige sfeer, waar iedereen genoot van het prachtige uitzicht met dit schitterende weer!

Op de Landtong nog even gefietst naar het einde met een mooi uittocht op de Nieuwe Waterweg en Hoek van Holland. Op de Landtong verderop werd plotseling onze doorgang geblokkeerd door een kudde Schotse Hooglanders, maar stoere Jacques kwam naar voren en dreef ze opzij en zo konden wij een beetje “benauwd” ons een weg banen door deze kudde. Verder over viaducten over het Calandkanaal, Hartelkanaal en het Brielse Meer. Het werd tijd voor een sanitaire stop. Gelukkig konden we terecht bij Breeze aan het Brielse Meer. Wat drinken kon daar niet vanwege de voorbereidingen voor een bruiloft. Op naar Brielle waar we in het centrum bij de Hoofdwacht na 52km gezellig neerstreken voor een laatste drankje voordat we de terugreis aanvaarden. Een prachtige tocht, waar we allen ontzettend genoten. “Volgens jaar weer”, werd er al geroepen. Vergeet vooral niet te kijken naar de foto’s op de website , dan beleef je het weer opnieuw!

Dit was alweer de laatste uittocht van het seizoen, maar tot november zijn er gelukkig nog volop leuke thuistochten.

Kijk voor nog meer foto’s in het menu onder de kop “Foto’s”

admin

3 Comments

 1. Wat een geweldige dag,er was veel te zien.Het weer werkte ook mee!
  Hartelijk dank Hetty en zeker Wim,want zonder trailer kwamen we niet zo ver

  Beantwoorden
 2. Wat verrassend mooi is ons kleine landje toch. Een tocht waar alles inzat: natuur, techniek, water, de havens en gezelligheid!
  Hettie het was weer top! En zeker ook Wim bedankt zonder de trailer kunnen we zulke mooie tochten niet realiseren

  Beantwoorden
 3. Henk en Margreet

  We hebben samen weer heerlijk genoten van deze mooie afwisselende tocht. Zeker voor herhaling vatbaar. Dank jullie wel Wim en Hetty

  Beantwoorden

So, what do you think ?