Our Blog

 

Verslag van Ini:

Met z’n drieën (Cora , Mieke en ik) op pad. Els de K. is niet mee geweest. Om 10.00 uur heb ik haar gebeld. Zij was het helemaal vergeten. Zij had vakantie gehad en niet in haar agenda gekeken. Het goede weer liet ons vandaag in de steek, maar via Dordrecht naar Van der Valk voor de koffie. Over de fietsbrug via het fietspad langs de Dordse Kil naar de Dordse Biesbosch. Bij “Twintighoeven” onze boterham gegeten onder de parasol die we maar opgedraaid hadden als paraplu. Daarna regenkleding aan (ook lekker tegen de kou) langs het smalle fietspad naar Kop van ‘t Land. Onderweg nog even gestopt om een kijkje te nemen bij de Tongplaat en een foto genomen. Wat een rust! De route langs het Wantij genomen en via Dubbeldam en het Weizigtpark terug naar Ambacht. 50 km gefietst en half 3 weer thuis.

Verslag van Lianne:

Om stipt 10 uur vertrokken Joke, Judith, Violette en ik richting de brug over de Noord. De buienradar gaf wel wat bewolking aan maar het zou droog blijven. Het eerste stuk richting Papendrecht ging prima. Langs de waterkant zaten Canadese ganzen met jongen. Verder onderweg even stilgestaan bij het punt waar 1 februari 1953 de dijk is doorgebroken waardoor Papendrecht is ondergelopen. Door de dijkdoorbraak bij Papendrecht werd de druk op de dijk bij Hendrik Ido Ambacht en Ridderkerk minder waardoor de Ridderkerkers en de Ambachters grotendeels droge voeten hielden.

Doorgefietst naar het terras van restaurant Willaerts waar een haardvuur zorgde voor een gezellige sfeer. Intussen vielen de eerste druppels. Na de koffie leek het weer droog maar dat was van korte duur. Toch maar regenjassen aangetrokken en stoer doorgefietst via Oostend de rijksweg over richting Wijngaarden. Daar even overleg gehad wat te doen, de geplande route of richting huis. Toen het even later flink begon door te regenen zijn we net voor Bleskensgraaf weer richting huis gefietst. Langs de kant een aantal kipjes gezien die keurig op afstand van elkaar liepen.

Bij Wielstaete aangekomen hadden we er toch nog 34 km opzitten.

admin

So, what do you think ?