Our Blog

Verslag van Lianne

25 juni, een warme fietsdag met zo’n 29 graden! Om 9.30 uur met Willem, Joke en Wil vanaf Wielstaete vertrokken richting de brug. Het was eigenlijk een herhaling van de tocht van twee weken gelden. Die is toen ingekort in verband met de regen.

In Papendrecht koffie gedronken en daarna via Oostend de A15 over richting Wijngaarden waar we heerlijk landelijk en rustig konden fietsen. Via Molenaarsgraaf richting Brandwijk gefietst en bij de Riekjeshoeve was er plaats om te lunchen, heerlijk in de schaduw aan het water. Aan de overkant waren de boeren in de hitte aan het hooien. Natuurlijk ook weer cakemeel gekocht om thuis een lekkere cake te bakken.

De hitte viel mee. Tijdens de terugtocht via de Donken hadden we de wind schuin achter. Met een aantal keren extra stoppen voor drinken en fruit waren we rond 14.30 uur weer in Ambacht.

Het was een gezellige dag.

Verslag van Hetty

Vanwege de te verwachten warmte om half 10 vertrokken met Arie, Cora en Violette.

Via het Waaltje, Zuidpolder en de Koedood naar zorgboerderij de Buytenhof bij Rhoon voor de koffie. Altijd een leuk adres. In coronatijd betekent dat eerst ontsmetten, aanbellen, bevestigen dat je geen corona hebt en dan word je begeleid naar je wijde tafeltje voor 4 personen heerlijk in de schaduw. Wat een mooie tuin met bijv. Artisjokken, Vijgenboom en een winkel met veel kruidenplantjes te koop. Radio Rijnmomd was daar net bezig met een reportage.

Verder langs de kerk en een rondje om het Kasteel van Rhoon, vroeger Kasteel van de Duivelands. Tijd voor een foto. Door het Valckensteinse bos en Poortugaal naar de picknickplaats aan de Oude Maas bij het veer. Daar heerlijk op 2 boomstammen onze boterhammen en fruit opgegeten. Over het fietspad langs de Oude Maas met gelukkig een fris windje tegen weer huiswaarts.

Een heerlijke zomerse fietsdag en net voor de ergste warmte waren we om kwart over 2 weer thuis na ca 50km. 

NOTA BENE:

Nog even voor de duidelijkheid: Het oorspronkelijke fietsprogramma is sinds half maart vervallen. Ieder lid is hiervan op de hoogte gesteld.

In juni zijn we met 2 groepjes van 4 op woensdagen en donderdagen met fietstochtjes in de buurt gestart met vooraanmelding.

Fijn dat de fietsleiders zoveel leuke fietstochten in de buurt weten te verzinnen met zoveel variatie alhoewel we van te voren geen afspraken met elkaar maken. Het zijn elke keer weer “verrassingstochten”!

Volgende maand juli gaan diverse fietsleiders, met name op de woensdagen, op stap met groepjes van 6, omdat er zoveel aanmeldingen zijn. De vooraanmeldingen zijn verwerkt en de alle groepjes zijn inmiddels ingedeeld.

admin

One Comment

  1. Wil Heijser

    Was een heerlijke tocht Lianne en prima te doen met zijn vieren. Eigenlijk heeft het ook wel iets.
    Nogmaals bedankt.

    Ook de tocht van Hetty zag er leuk uit. Jullie weten er altijd iets bijzonders van te maken. Petje af!

    Beantwoorden

So, what do you think ?