Our Blog

Verslag van Ini:

Vandaag gefietst met Gien, Jo en Leny H.

Best koud, dus maar gauw op de fiets naar de Zwijndrechtse brug. Via het Weizigtpark door Dubbeldam naar de Staart om langs het Wantij via de Merwedepolders West-en Oost, naar de Merwelanden te fietsen.

Bij StayOkay lekkere koffie gedronken met een speculaas bever erbij als (vrij onverwachte) afsluiting van ons fietsseizoen.
Daarna de weg terug naar de Baanhoekbrug. Aan de andere kant van de Beneden Merwede de weg langs een nieuwe wijk van Papendrecht, onder de N3 door, dwars de “bomenwijk” door naar het fietspad langs de A15 naar de Alblasserdamse brug.

Het was de rit van de 2 bruggen en 3 tunneltjes vandaag van ruim 32 km. 14.00 uur was het uit met de fietspret en waren we weer thuis.

 

Verslag van Lianne:

De laatste fietstocht van 2020!

Gisterenavond vol spanning de persconferentie van premier Rutte gevolgd en vanochtend vertrokken om onze laatste tocht van 2020 te fietsen. Gelukkig mocht de horeca nog 1 dag open zijn.

Van twee groepjes van 6 personen werden drie groepjes van 4 personen gemaakt zodat er toch gefietst kon worden. Hetty kon, onverwachts, gelukkig ook als fietsleider mee zodat alle geplande fietsers mee konden. 

Ons groepje, Gré, Plony en Lianne vertrokken richting Alblasserdam. Onder aan de brug stond Els T. al te wachten die vanaf dat punt mee fietste.

Langs het water even stil gestaan bij het monument van de watersnood van 1953. Daarna koffie gedronken bij Willaerts waar een gezellig haardvuur brandde. Na de koffie met een lichte tegenwind naar Wijngaarden gereden. Onderweg hebben we steeds gekeken wat het huis van Diederik Gommers zou kunnen zijn (hij woont in Wijngaarden!) 

Voorbij Wijngaarden richting Bleskensgraaf gefietst. De terugtocht reden we in een heerlijk tempo met een flinke wind in de rug. Net voor De Krom bij een picknicktafel ons brood gegeten. Een nieuwsgierig dik schaap kwam even een kijkje nemen.

Het was toch wel een beetje fris geworden dus besloten wij bij De Krom een warm kopje koffie en thee te drinken. Dat was voorlopig ons laatste bezoek aan een restaurant. Het laatste stuk naar huis ook weer met de wind in de rug gereden.

Net vóór de brug afscheid genomen van Els en in Ambacht ook afscheid genomen van Gré en Plony. We hebben 34 km gefietst en het was een gezellige dag. 

Ik hoop dat iedereen de komende winter gezond blijft en we in het voorjaar weer met z’n allen kunnen gaan fietsen. ☺ 

 

Verslag van Hetty:

Inderdaad, Lianne meldde het al, vanwege verscherpte maatregelen bood ik mij ook aan als fietsleider om zo 3 groepjes van 4 personen te kunnen vormen. 

Met Jannie, Lijnie en Margo hebben we er een feestelijke fietstocht van gemaakt ter afsluiting van het fietsseizoen. De horeca zou nog maar 1 dag openblijven! Het feest begon al in Theehuys Polderzicht met koffie/chocomel en gebak. Gelukkig waren we op tijd want meerderen wilden nog genieten van een lekker kopje koffie buitenshuis.

Langs de Oude Maas verder naar het Rhoonse Veer dat maar enkele keren per dag vaart. Herfstbomen waren nog niet erg zichtbaar maar wel inktzwammen. We waren op tijd bij het veer en konden nog lekker op een bankje met zicht op de rivier wat drinken met een boterham (honger hadden we niet echt). Net toen de veerboot aan kwam varen arriveerden ook Dorien en Thea bij het veer. Gezellig met ons zessen een leuke vaartocht gemaakt over het Spui naar Oud- Beijerland. Een flauw zonnetje wilde door de wolken breken. In Oud Beijerland gezellig samen wat wandelen en winkelen over de markt en de dijk. Lijnie en Margo trakteerden zichzelf nog op een patatje middel, die wat erg groot was uitgevallen!

Weer terug langs de Oude Maas en naar Natuurcentrum Klein Profijt (vroeger een zalmvisserijcentrum) , waar we nog een kopje thee dronken en nog de tijdelijke tentoonstelling over de vroegere Zalmvisserij en veel opgezette dieren hebben bekeken. Vooral de Beverrat vonden we er dreigend uitzien. Met spijt vertelde de vrijwilliger dat ze de volgende dag dicht moesten, maar dat via een buitenluik nog wel wat te kopen was voor het buitentrras. Nog wat lekkere jam ingeslagen en daarna langs vele schapenweiden via een gloednieuw fietspad (we hebben de gok maar gewaagd om langs de afsluiting met hekken te lopen) naar het veer bij Puttershoek. Het was inmiddels reeds 4 uur en de teller stond op 35km. Een heerlijke en gezellige fietstocht en een waardige afsluiting van het fietsjaar.

Erg jammer dat we nu moeten stoppen met de georganiseerde fietstochten, temeer daar ik hoor dat in deze tijd zo’n dagje fietsen met elkaar zoveel betekent voor velen. Gelukkig hebben we toch nog vanaf juni in kleine groepjes kunnen fietsen.

Wat ik namens het bestuur en alle fietsleiders kan zeggen is, blijf gezond en ga naar buiten als het kan dan hopen wij jullie weer allemaal volgend voorjaar te zien bij de fietstochten. Bedankt fietsleiders voor jullie inzet en tot volgend jaar!

Kijk voor nog meer leuke foto’s in het menu van deze website onder “Foto’s”

 

admin

One Comment

  1. Henk en Margreet

    Wat fijn dat er woensdag nog gefietst kon worden ! En vooral nog wat lekkers🍰 bij de koffie☕️ en chocomelk… wij zijn deze zomer ook nog diverse keren mee geweest en vonden het erg gezellig , mooie afwisselende tochten, bedankt fietsleiders . Blijf allemaal gezond en hopen maar dat we met z’n allen in 2021 weer kunnen genieten groetjes van Henk en Margreet

    Beantwoorden

So, what do you think ?