Our Blog

“Ook de schapen zoeken verkoeling”

Verslag van Gerda K.

Vanwege de weersverwachting heb ik, samen met de leden die met mij mee zouden fietsen op donderdag 17 juni, besloten dat we een dag eerder zouden gaan fietsen. Het zou donderdag namelijk nog warmer worden en benauwder. Ook zouden we een half uur eerder vertrekken.

Dat was een strak plan, want op de heenweg was het nog niet warm en hadden we de wind in de rug en op de terugweg stond er een windje en kregen we de wind van voren. Bovendien fietsten we vaak in de schaduw van bomen. Al met al hebben we het vreselijk getroffen.

Arie stond ons op te wachten bij Wielstaete om te zeggen dat het voor hem te warm was en dat hij daarom niet mee ging. Dat was wel jammer, maar alle begrip daarvoor.

Het was een heerlijke tocht met Dorien, Lijnie, Henk en Violette. Helaas konden we niet chillen bij de Chill Hill, want daar viel de wind weg en er was geen schaduw. Even verderop konden we heerlijk zitten op ” hunebedden”. Zie foto.

Bij Intratuin Rhoon was het restaurant weer open. Ze hebben daar een enorme keus aan lekkere etenswaar. We vroegen aan Dorien of ze wat moeilijk wilde lopen  en daarom mochten we van een medewerkster via een verkorte route naar het restaurant . Het is n.l. een mega groot tuincentrum en we hadden geen zin om de hele winkel door te gaan.

Via de netkousbrug kwamen we bij het havenspoorpad. Op het havenspoorpad  of levensweg hebben we even stilgestaan bij de herdenkingsbomen. Bij de meeste bomen staan de namen van de mensen die worden herdacht. Hier hebben we ook de keuze gemaakt om de 50 of de 60 km. route te gaan rijden. We waren al gauw met elkaar over eens dat we beter door konden rijden in plaats van  via de waterbus bij de Erasmusbrug naar huis te gaan.

Om de 10 km. stonden we even stil om wat te drinken of de zonnebrand bij te smeren. We waren om kwart over drie weer thuis en iedereen, en misschien ik zelf nog wel het meest , had genoten.

Kijk voor nog meer foto’s in deze website onder Foto’s

admin

So, what do you think ?