Our Blog

Verslag van Gerda K.:

Het belooft een stralende dag te worden en ik vroeg aan mijn man of een jas nodig was. Dat was niet nodig, vond hij. Dus heel optimistisch vertrok ik zonder jas. Er stond aardig wat wind, maar het kon net.

Door het mooie weer hadden veel mensen zin om mee te gaan. Evelien en Gerrit mochten een proefrit mee rijden. In totaal waren er 20 mensen, waardoor in ieder geval moest worden gesplitst. Tineke Podt wilde de tweede groep leiden, maar wilde wel heel graag mee naar de Krimpenerwaard. Dus we besloten dat zij een ruimte zou laten zodat we in twee groepen zouden gaan fietsen.  Els T. stond bij de Alblasserdamse brug dus werd het totaal 21. We hebben erg ons best gedaan om dit goed te leiden, maar helaas waren er toch wat momenten waarop we elkaar uit het oog verloren, maar het mocht de pret en plezier van deze mooie tocht niet drukken.

Allereerst gingen we door Alblasserdam via het pontje naar Lekkerkerk. Daar was genoeg tijd om al even een slokje te drinken. Via de Loet reden we naar het Schapenschuurtje om daar even te rusten en een kopje koffie met eventueel iets lekkers te nuttigen. Er waren al enkelen die er een boterham namen. Later vroeg ik of dit was toegestaan, waarop Rebecca, de eigenaresse, zei dat ze er niet blij mee was, maar dat ze het gedoogde, omdat ze had gezien dat er al enkelen brood hadden genuttigd.

We kunnen dit beter maar niet meer doen als men ons graag ziet komen. In ons reglement staat ook “Bij eet- of drinketablissementen worden normaliter geen zelf meegenomen drink en/of etenswaren genuttigd”.

Vanuit Berkenwoude reden we weer terug naar de Loet. Onderweg kwamen we prachtig bloeiende Rhododendrons tegen. Wat is de natuur mooi rond deze tijd!

Doordat de tweede groep wat met stagnatie te maken had ging het hier ook even verkeerd met het volgen. Yvonne sloot zich gelukkig weer bij ons aan.

Heerlijk door het Loetbos naar Restaurant Noosa bij de golfbaan. Daar hebben we onszelf verwend met nogmaals een drankje. Het is daar heerlijk vertoeven . Vooraf bellen is wel noodzakelijk, want met zo’n grote groep heeft men dat wel graag. Al met al hadden we voor zo’n avontuurlijke dag maar nauwelijks 40 km hoeven fietsen.

Noot: Evelien en Gerrit Groeneveld willen graag lid worden. Zij zullen op de wachtlijst geplaatst worden.

Kijk voor nog meer foto’s in het menu onder “Foto’s”

Hieronder de gevolgde route

admin

So, what do you think ?