Our Blog

Verslag van Hetty:

Wat een prachtige dag voor onze eerste uittocht sinds 2 jaar. De trailer had ook nieuwe bandjes. De 16 deelnemers hadden er ook duidelijk zin in, al was het ook weer even wennen.  Allereerst moest natuurlijk de trailer opgeladen worden.

Omstreeks half 10 vertrokken we naar Kesteren, waar we bij de molen De Zwaluw parkeerden. Daar hebben we na afloop nog heerlijk gegeten.

Met het veer Opheusden voeren we naar de Blauwe Kamer. Langs de Nederrijn fietsten we door Wageningen langs Hotel de Wereld naar Arboretum Belmonte voor de koffie in het Theehuys. Dit theehuis is sinds mei alle dagen geopend en wordt gerund samen met verstandelijk beperkten. Daar konden velen de verleiding niet weerstaan om een lekker stukje gebak te nemen.

Arboretum Belmonte “mooie berg” ligt bovenop de Wageningse Berg, een stuwwal uit de voorlaatste ijstijd van 42m hoog. Daar hebben we nog een korte wandeling gemaakt. In dit jaargetijde prachtig met veel bloeiende Rododendrons, zie foto’s. Ook heeft het een mooi uitzichtpunt over het gebied van de Nederrijn.

Via de Leersumse beek en de Ginkelse heide ( even pauze voor de boterhammen) fietsten we verder naar het Kasteel Hoekelum bij Bennekom, waar we bij de boerderij genoten van een lekker drankje , met als verrassing een advocaatje met slagroom erbij.

We fietsten verder door de Gelderse vallei langs de mooie Grift, met velden vol Fluitenkruid en Boterbloemen en zicht op de Grebbeberg. Dat was genieten! Verder langs de Nederrijn onder De Grebbeberg  langs met uitzicht op de Cuneratoren in Rhenen, zie foto.

Jammer maar het veer bij Rhenen voer niet doordeweeks tot half juni en daarom terug naar het veer bij de Blauwe Kamer, maar dat was geen straf. Dit rivierlandschap bij de Nederrijn is een van de mooiste in Nederland.

Om half 6 en na 53 fietskm waren we klaar met het opladen van de trailer en na een heerlijke maaltijd reden we weer voldaan naar Hendrik-Ido-Ambacht.

Wat een mooie en gezellige dag.

Kijk voor nog meer Foto’s in het menu onder “Foto’s.

 

admin

One Comment

So, what do you think ?