Our Blog

Verslag van Ini:

Met 16 personen van start naar de waterbus, die ons naar de Stormpolder bracht. Algerabrug over en door Capelle a/d IJssel naar het Kralingse bos voor de koffie bij “de Eekhoorn”. Weer op de fiets het laatste stukje bos door naar Terbregge en daar het Lage Bergse Bos in. Een stuk langs de Rottebandreef, wat verderop de binnenpaden genomen en goed uitgekomen om de Kromme Tochtweg in te gaan naar Artihove.

Daar hebben we eerst ons brood opgegeten en vervolgens rondgewandeld in de beeldentuin en de Gallery bekeken. Erg mooi. We werden nog gewezen op het eiland, dat ook de moeite waard is, maar dat doen we dan een volgende keer.

Naar de Rotte gefietst en die gevolgd tot de aanlegsteiger van het bootje “t Verlaat”, dat 11 van ons over de Rottemeren naar “de Roerdomp” bracht. Met z’n vijven doorgefietst en langs het Gemaal naar de andere kant van De Rotte en ook bij “de Roerdomp” uitgekomen, waar de anderen al gearriveerd waren. Met elkaar nog iets gedronken om daarna de rit weer te vervolgen.

Via het sluisje van Zevenhuizer Verlaat, weer langs De Rotte naar Oud Verlaat gefietst en vandaar naar Capelle terug gereden om weer over de Algerabrug naar de waterbus te fietsen.Voor alle zekerheid de hesjes uitgedaan, want het was bijna 16.00 uur, dus waarschijnlijk druk. Propvol was de boot en helaas moest de schipper een aantal mensen in Alblasserdam laten staan. Ik denk allemaal mensen die de Dordtse Fietsvierdaagse aan het rijden waren.

Wij hebben weer een dagje uit gehad met de fietsclub met goed fietsweer en ongeveer half 5 thuis. Ik had 46 km op de teller, (waarschijnlijk ook de 5 fietsers die omgereden waren) en de anderen 6 km. minder.

Zie voor nog meer foto’s in het menu onder “Foto’s”

admin

So, what do you think ?