Our Blog

Verslag van Hetty:

Wat boften we met de zonnige dag! We hadden er ook allemaal erg veel zin in. Met 12 deelnemers in 3 auto’s: Margreet en Henk, Yvonne en Jan, Mieke, Judith, Joke, Elsa, Piet, Dorien, Wim en Hetty. Er waren 2 afmeldingen.

We parkeerden bij TOP Het Noorderstrand van Stellendam.  Eerst stond een bezoek aan het Vogelobservatorium Tij op het programma:  Een bijzondere “vogelhut” bij Stellendam gebouwd in 2019. Je komt er via een korte wandeling door het natuurgebied de Scheelhoek en via een vlonderpad. Je hebt uitkijk over het Haringvliet. Er broeden veel Sterns. Wij zagen veel ganzen en Bergeenden. Ook een wand met broedende Oeverzwaluwen.

Verder naar de koffie bij het Wapen van Stellendam, die hadden we wel verdiend. Gelukkig konden we in de schaduw op het terras zitten.

Daarna door Melissant naar de slikken van Flakkee, een schitterend gebied. We stopten even bij een mooi uitzichtpunt.

Verder door het pittoreske Goedereede met volle terrassen naar de Theetuin de Halve Maan in Oostdijk met een prachtige tuin, waar we in de schaduw plaatsnamen onder bijv. een Vijgenboom. Volgens traditie trakteer ik bij de geboorte van een kleinkind en omdat kleinzoon Ole net geboren was werden beschuitjes met blauwe muisjes klaargemaakt en getrakteerd met een bijbehorend sapje. Het is een theetuin om te onthouden, gezellig en heel gastvrij.

Verder langs de Binnenduinen en een rondje kerk in Ouddorp naar de Grevelingen. Vanwege onze hesjes merkte nog wel een jongetje op: “Zijn jullie met een verkeersexamen  bezig!”

Over het mooie fietspad  verder met een verfrissend windje. Op naar de Vuurtoren en de mooie stranden aan de Noordkant van Goeree.

Jan en Henk in actie

Na een rit langs het strand arriveerden we met 51km  op de teller weer bij de auto’s .  Druk was het wel op de A15 terug, maar we arriveerden allemaal weer veilig in Ambacht. Wat een heerlijke zomerfietsdag!

Kijk in het menu naar nog meer foto’s onder “Foto’s”

admin

One Comment

  1. Henk en Margreet

    Hetty ( en Wim) hadden een fantastische route uitgezet rond Ouddorp. En met een bijzondere verrassing een bezoek aan het Vogelobservatorium Tij bij Stellendam…zeer de moeite wasrd.. was een fijne (warme) dag…maar door het windje goed te doen

    Beantwoorden

So, what do you think ?