Our Blog

 

Verslag van Hetty:

Met heerlijk fietsweer in het vooruitzicht stonden 13 deelnemers om 9 uur bepakt en bezakt klaar bij Wielstaete voor de jaarlijkse trektocht: Christie, Leo, Ineke, Bebbel, Paula J, Els de K, Mieke, Judith, Joke, Lenie T,  Lianne, Wim en Hetty.  Helaas konden Cora en Dorien op het laatste moment niet mee.

We waren weer op een sportief avontuur, met veel vertier, mooie natuur en heel veel water om ons heen, een heerlijk strandje en bovenal was het genieten!  Nieuwsgierig geworden? Kijk dan verder in dit verslag.

De tweedaagse trektocht ging dit keer dwars door het Groene Hart naar de B&B de Sfeerstal in Nieuwveen  (In 2014 waren we hier ook al naar toe gefietst). Een prachtige route veelal langs het water en ook alle stops aan het water!

Op naar de Waterbus, die helaas (waar we al voor vreesden) uitgevallen was. Dat betekende dus een half uur wachten tot de volgende Waterbus. Dat kon de stemming niet drukken, we hadden er allemaal enorm veel zin in.

Via de Rotte naar het Restaurant Bergschse Plas voor een koffie plus. Verder via het Hoge Bergse Bos en verder langs de Rotte en Moerkapelle en dwars door het onlangs aangelegde natuurgebied Bentwoud vol met bloemenweiden naar Klein Giethoorn bij Hazerswoude aan het water. Een leuk adres, waar sommigen ook genoten van een kop soep.

De wind trok aan en we hadden hem ook veel tegen, maar Els die als enige zonder E-bike fietste, zette nog wat extra aan en gaf geen krimp. Bravo!

Via Koudekerk aan de Rijn langs de Rijn en de Woudwetering naar het pittoreske en bloemrijke Woubrugge en langs het Braassemermeer en over de Langeraarse plassen arriveerden we even voor 17 uur bij de Sfeerstal, omgeven door een grote pluktuin.

Mooie kamers en lekkere bedden, wat wil je nog meer als reiziger. Bebbel en Lenie werden weer kind en Els ontving nog tuiniertips.  ’s Avonds heerlijk gedineerd in het naastgelegen Heeren van Liemeer met uitzicht op de golfbaan. Met Skipbo vermaakten ons in de avond en na een heerlijk ontbijt de volgende ochtend vertrokken we voor de terugrit.

Met wind in de rug genoten we weer volop van het prachtige Hollandse landschap. Allereerst zegen we neer op het een strandje aan de Nieuwkoopse plas met een heuse strandtent. Via het pad dwars over de Nieuwkoopse plassen en langs “Piet Potlood” en de Meije fietsten we door het leuke oude centrum van Bodegraven naar de Reeuwijkse plassen. Daar stopten we natuurlijk voor een heerlijk ijsje bij ”Opa Antonio”.

Door het Goudse Hout en na een lunchstop met veel Pomodorisoep bij ’t Vaantje (met tegenwoordig een enorm terras)  fietsten we via een korte route door Gouda naar de Krimpenerwaard. Daar nog even gestopt bij Rustpunt ’t Beijersche met een leuk winkeltje en binnenruimte.

Over Tiendwegen en de dijk langs de Hollandse IJssel verder naar de Waterbus bij Krimpen. Nu hadden we geluk! De Waterbus kwam net aangevaren toen we aankwamen en op de vraag of we nog even konden inchecken kregen we 3 minuten de tijd!

Bij aankomst in H-I-Ambacht namen we na een sportieve en gezellige 2daagse trektocht vrolijk afscheid van elkaar.  Om kwart over 5 en met 117 km op de teller fietsten wij weer langs Wielstaete. We trokken veel bekijks onderweg, maar ja het is ook wel bijzonder dat dit mogelijk is.

Kijk voor nog meer foto’s in het menu onder “Foto’s”

admin

2 Comments

  1. JCM van Zitteren

    Leuk verslag Hetty en een goede weergave van deze twee leuke dagen die weer perfect georganiseerd waren. Mooie tochten, overal fietspaden langs riviertjes en plassen. Bedankt weer voor deze leuke tweedaagse trektocht.

    Beantwoorden
  2. Zo te zien hebben jullie het naar het naar het zin gehad.Fijn dat het weer zo goed meewerkte. ik heb de route met behulp van het verslag op de kaart bekeken. Je hebt weer er weer een mooie fietsroute van gemaakt Hetty. Ook de slaapgelegenheid zag er goed uit. Ik zou er zin in krijgen.

    Beantwoorden

So, what do you think ?