Verslag fietstocht do 22 sept Schipluiden en Delft

“We worden weer kind”

Verslag van Jan R:

Deze tocht zou door Hetty gedaan worden, maar ze is nog niet geheel hersteld van corona. Dus verbaasde gezichten bij aankomst Wielstaete en daar Jan Rijkhoek aantreffen. Deelnemers waren: Margreet en Henk, Ineke en Leo, Emmie, Bebbel, Gerda K, Elsa, Corrie S, Loek en Lousette, en Lianne.

De tocht begint direct met puzzelen om bij het waterbusplein te komen door de diverse werkzaamheden aan de weg en het plein. De route ging vanaf de halte van de waterbus bij de Erasmusbrug richting Schiedam.

De koffiestop was naast de Korenbeurs met daarin de bibliotheek waar we met een aangenaam zonnetje op een klein terrasje hebben gezeten. Daarna richting Schipluiden waarbij we wederom door werkzaamheden voor een aantal afgesloten wegen stonden, maar in de groep zijn er verschillenden die wel een omweg weten te vinden, zodat we toch de route konden blijven volgen, die ik van Hetty ontvangen had.

Om ongeveer half een stopten we voor het eten van de meegenomen boterhammen. Omdat we onderweg geen bankjes te ontdekken waren, gestopt in Schipluiden bij een grasveld om daar dan maar staande te eten. Dan draaide iemand zich om en ziet zowaar een bankje staan. Daar aangekomen blijkt dat bij een speeltuin te horen en dat brengt bij de meesten van ons toch het kind weer naar boven (zie de foto’s).

Door naar het centrum van Delft waar een ieder ruim een half uur de tijd nam om de markt te bezoeken. Vervolgens het fietspad langs de Schie volgend richting Rotterdam naar de Waterbushalte. Daar voorgesteld om niet te wachten op de boot maar door te fietsen. Iedereen wilde gaan fietsen en via de Erasmusbrug langs het Feyenoord stadion naar H-I-A waar we even na vier uur afscheid van elkaar namen na weer een geslaagde fietstocht met prachtig weer.

Noot: Het mailtje dat vooraf gestuurd was aan alle leden over de foutieve starttijd in het programma (op de website was het reeds aangepast) had helaas niet iedereen gelezen. Een deelnemer kwam daardoor helaas voor niets naar Wielstaete. Advies: Lees svp goed alle nieuwsberichten.

Kijk voor nog meer foto’s in het menu onder “Foto’s”

Dit bericht is geplaatst in Verslagen 2022. Bookmark de permalink.

2 reacties op Verslag fietstocht do 22 sept Schipluiden en Delft

  1. Leo schreef:

    Wat flexibel zijn diverse leden van onze fietsclub.Ditmaal Jan,die een tocht van een andere fietsleider overnam.Prima gedaan..!!.

  2. Gerda K schreef:

    Mooie rit Jan! Fijn dat je het van Hetty hebt overgenomen. Zo konden we toch naar Delft. Dat was een meevaller.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *