Verslag fietstocht do 13 okt Rondje Maas Rotterdam

Verslag van Lianne:

Ik was benieuwd of er op deze regenachtige dag iemand zin had om mee te gaan fietsen. Even voor 10 uur kwamen Emmie en Gerda K. aan bij Wielstaete.

We vertrokken richting Ridderkerk om na ongeveer 8 km bij de waterbushalte koffie te drinken. We waren welkom en de eerste gasten van de dag.

Na de koffie zijn we, nog steeds zonder regenkleding richting Slikkerveer en Bolnes gereden. Na het passeren van de Van Brienenoordbrug zijn we via de Benschopbrug naar het eiland van Brienenoord gereden. Het eiland is afgelopen jaren opgeknapt. Er staan leuke banken waar we ook met grotere groepen kunnen zitten. Helaas was het weer niet goed genoeg om daar plaats te nemen. Via de brug “Zuiddiepje” hebben we het eiland weer verlaten om langs het water richting de Willemsbrug te rijden.

Aan de andere kant naar de watertoren De Esch en het natuurgebied De Esch gefietst. Dit deel van Rotterdam was kortgeleden in het nieuws omdat er een plan ligt om vanuit Zuid een nieuwe brug te maken welke over het natuurgebied De Esch moet gaan lopen. Bewoners maken bezwaar. Wanneer ik over de Nesserdijk fiets snap ik dat de bewoners dit mooie natuurgebied zo dicht bij de stad niet kwijt willen. Af en toe een paar druppels regen maar niet de buien die ik had verwacht.

We zijn doorgereden naar Capelle aan den IJssel. Daar de brug over richting Krimpen aan de Lek. Bij het restaurant van het golfterrein van Krimpen nog even koffie gedronken. Toen begon het toch nog te plenzen dus regenkleding aan.

Met het veer overgevaren en met ongeveer 47 km op de teller fietsten wij rond 15 uur Ambacht weer binnen.  Geen spijt dat we toch zijn gaan fietsen!

Kijk voor nog meer foto’s in het menu onder “Foto’s

Dit bericht is geplaatst in Verslagen 2022. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *