Verslag fietstocht do 20 okt verrassend Rotterdam-Zuid

Verslag van Hetty:

De weersverwachting was niet zo best, maar gelukkig kwamen Christie, Gerda K, Mieke, Jan R en Elsa toch opdagen. Dus met z’n zessen op stap voor een tocht met verrassingen:

Allereerst  het koffieadres “ontbijt- en lunchsalon Spring” bij het station van Barendrecht. Het hoort bij een nieuw microappartementen- gebouw, kleine appartementen die voor maximaal 2 jaar verhuurd worden. De koffie is daar nog 2 euro.  Ik had even tevoren gebeld dat we eraan kwamen en ze hadden voor ons heerlijke gevulde koeken gebakken die net uit de oven kwamen (daarop maar getrakteerd vanwege mijn laatste do- tocht dit jaar).

 

Verder door naar via een tiny huizencomplex De Kleine Burg naar de Educatieve tuin in Vreewijk. Hier even doorheen gewandeld en een vrijwilliger meldde dat daar komende woensdagmiddag een leuk pompoenfeest voor kleine (klein)kinderen wordt georganiseerd.

Heel veel geraapte Pompoenen lagen al klaar hiervoor. In de wijk Vreewijk ging het miezeren, dus regenpakken alvast maar aan.

Verder naar de wijk Kiefhoek in Feijenoord. Dit behoort tot de belangrijkste monumenten in Rotterdam, ontworpen door de architect J.J.P. Oud in 1930. Het bestaat uit ca 200 eengezinswoningen met zowaar een Hendrik Idoplein!

Door via de Kocatepe moskee (voorheen een HBS, Yvonne heeft daar nog opgezeten) naar het Afrikaanderplein langs de Botanische Tuin met meer dan 8oo planten. Jammer genoeg was hij vandaag gesloten.

Verder langs de SS Rotterdam, waar we bij de Nieuwe Maas onze boterhammetjes hebben opgegeten.

Nog even een blik in Fenixloods II met een o.a. bakkerij, boekenwinkel, een café en een “free” toilet. Het is minder uitgebreid dan Fenixloods I, maar dat wordt een museum met een lux restaurant.

Terug over de Kop van Zuid (met even een stortbui waarvoor we gelukkig konden schuilen, daarna was het droog)) naar Ambacht via het eiland Brienenoord, de Gorzen en langs de Crezeepolder.

Toen we na 47km in Ambacht terugkeerden ging zowaar het zonnetje schijnen. Men vond het een leuke en bijzondere tocht en het weer viel reuze mee!

Zie voor meer foto’s in het menu onder “Foto’s”

Dit bericht is geplaatst in Verslagen 2022. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *