Verslag fietstocht wo 26 okt Verrassend groen Rotterdam

Verslag van Hetty:

Wat een heerlijk oktoberweertje voor een fietstocht. Er stond een verrassingstocht op het programma.  Welgeteld 8 “wilde” dames namen deel en wat hebben we met elkaar gezellig gehad en genoten!

De tocht ging door “groen” Rotterdam. Met de waterbus naar Rotterdam en over de Parklaan met de mooie huizen via het park bij de Euromast langs de kermis naar het hart van historisch Delfshaven voor de koffie. We zaten heerlijk in het zonnetje op het terras van een echt Rotterdams café.

Langs de Schie door Park Zestienhoven, het Wilgenplaspark naar “Pluktuin Natuurtalent” een unieke stadsboerderij  in Schiebroek. Wij zaten daar heerlijk aan bijzondere soorten thee (getrakteerd vanwege laatste fietsdag van het jaar op de woensdag). Nog even gekeken naar de mooie Dahlia’s en de moestuin.  Wat een heerlijke plek!

Maar we moesten verder, want er stond nog meer op het programma.  Langs het Schiebroekse park, Plaswijck en de Rotte met de Bergse Plassen naar het Kralingse Bos.

Daar nog koffie gedronken in de tuin van Pannenkoekenhuis De Nachtegaal op een mooie plek middenin het bos, waar we nog nooit waren geweest! We zaten daar met zijn achten aan een grote ronde tafel.

Wij sportieve dames van de woensdag besloten om via de pont bij Kralingen naar huis te fietsen. Wat bleek; de Waterbus was sinds jan 2022 een Watertaxi geworden (wel met hetzelfde tarief van 1 euro)!  De chauffeur was even in de war  om deze 8 “wilde “ dames, zoals hij ze noemde, mee te nemen, maar was even later toch wel in voor een geintje.

Via het eiland Brienenoord, waar we op de lange banken pauzeerden met een prachtig uitzicht op Rotterdam (Cock vond dat er zoveel ruimte was dat we daar allemaal wel op konden liggen).

Via de Gorzen kwamen we rond 5 uur weer in Ambacht na een rit van 45km vanaf de start bij de Waterbus.

Om met de woorden van An Kuik (van wie we afgelopen dinsdag met een mooie dienst afscheid hebben genomen) te eindigen: “Het was een dag met een gouden randje”.

P.S. Vergeet niet te kijken naar het programma Aria op TV op zondagavond. Daar zingt Pim, de kleinzoon van Gré. Hij lijkt een beetje op haar vonden wij.

Kijk voor nog meer foto’s in het menu onder ‘Foto’s”

 

Dit bericht is geplaatst in Verslagen 2022. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *