Verslag fietstocht do 20 april bloembollen Lisse

Verslag van Henk:

Vandaag kon Hetty nog niet meefietsen met deze tocht, nog steeds last van Covid helaas. Echter zoals wij gewend zijn van Hetty had ze alles tot in de puntjes voorbereid, zodat Jan R. en ik zonder enige moeite deze tocht als vervanger van Hetty konden uitvoeren.

Met 15 fietsers (helaas hadden 2 deelnemers op het laatste moment nog moeten afzeggen) vertrokken wij nadat we de fietsen nog droog op de trailer konden laden naar Lisse. Onderweg zag het er niet echt rooskleurig uit, flink wat regen gehad, maar in Lisse aangekomen gelukkig droog!!!

Eerst opwarmen met een kopje koffie in Restaurant Den Engel, en toen van start door de bollenvelden, wat een mooie kleuren!!, Ondanks de felle wind stonden de tulpen en hyacinten er nog stralend bij. We boften dit jaar extra, omdat gelijktijdig de Narcissen, Hyacinten en Tulpen in bloei stonden.

Door Voorhout richting Noordwijkerhout, daar de bloemstukken in het witte kerkje bewonderd, prachtige kleuren en bijzondere planten en bloemen. Buiten was men nog met de opbouw van de bloemmozaieken bezig voor het corso in het weekeind. Daarna richting strand gereden, wat voor sommigen een reden was om even uit te waaien op het strand en onze meegebrachte boterhammen op te eten.

Weer verder richting Landgoed Tespelduin waar we onder het genot van een hapje en een drankje even bij konden komen van een stevige bries, wat het ook gelukkig droog hield, maar wel koud brr.

Weer verder door de bollen naar Restaurant Den Engel, waar we genoten van de dagschotel (voor een vriendelijke prijs!!) Prima geregeld Hetty.

Aan alles komt een eind, weer richting H-I-Ambacht na een geslaagde tocht van 44 km.

P.S Reuze bedankt Henk en Jan R voor het leiden van deze mooie tocht! Jammer dat ik niet meekon, Hetty

Hieronder nog onze route:

Dit bericht is geplaatst in Verslagen 2023. Bookmark de permalink.

2 reacties op Verslag fietstocht do 20 april bloembollen Lisse

  1. Leo/Ineke schreef:

    Henk en Jan,nogmaals bedankt voor het overnemen van deze fietstocht….en weer heelhuids thuis gekomen.
    Leo/Ineke

  2. Judith schreef:

    Bedankt Henk, Jan en Hetty. Het was een heel mooie dag.
    Diverse mensen zeiden: als het geen uittocht was dan hadden we waarschijnlijk niet gekomen. Maar zo zie je maar dat het weer opknapte en het was genieten. Ook het eten bij de Engel was erg gezellig. Judith

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *