Verslag fietstocht wo 26 april Streekmuseum Krimpenerwaard

Verslag van Ini:

Met 18 mensen op stap naar “Streekmuseum Krimpenerwaard”.

Het was koud, maar droog. Via de dijk naar de pont van Kinderdijk naar Krimpen a/d Lek. Aan de overkant ook nog een klein stukje dijk aangehouden en toen naar beneden en de polder door. Daar even afgestapt om de koffie te bestellen en verder naar café “De Loet”.

Er waren 2 tafels gereserveerd en het was lekker warm. Allemaal aan de koffie en toen we opgewarmd waren, weer verder door “het Loetbos” naar onze volgende stop. Maar die stop sloegen we toch maar over, want er stond een veel te koude wind.

Daarom maar door naar het museum Krimpenerwaard in Krimpen aan de IJssel, waar we in de tuin konden zitten. We hadden ons net geïnstalleerd, toen er iemand kwam die zei dat we wel binnen konden zitten. Lekker warm en er werd ook meteen koffie en thee gezet. Ze hadden medelijden met ons, om ons zo maar buiten te laten eten. Lekker bijgekomen.

De groep werd in tweeën gesplitst en konden de rondleidingen beginnen. Het is een oude boerderij met allerlei spullen uit de tijd van de 19e eeuw. Vele spullen werden ook herkend. Veel ook wordt er aan het museum geschonken. Na ruim een uur rondleiding waren we weer bij de ingang en hebben allen afgerekend.

Weer op de fiets. Het was niet ver naar de waterbus, maar… die ging pas over ¾ uur. Onverwachts was een waterbus uitgevallen. Met z’n allen besloten om maar weer de pont van Krimpen a/d Lek te nemen, dan waren we in ieder geval bezig met fietsen. Zo gezegd, zo gedaan. Aan de andere kant weer langs het water terug naar Ambacht.

En het is wel wat later geworden en… wat verder dus. We kwamen pas om half 5 thuis en hadden toen 46 km gefietst.

Kijk voor nog veel meer foto’s in het menu onder “Nieuwe foto’s” met ons wachtwoord.

Dit bericht is geplaatst in Verslagen 2023. Bookmark de permalink.

2 reacties op Verslag fietstocht wo 26 april Streekmuseum Krimpenerwaard

  1. Jannie d’Anjou schreef:

    Ondanks dat het koud was is het een gezellige en fijne fietstocht geweest.

  2. Gerda K schreef:

    Mooi fietstocht. Heel leuk museum.Dank je wel Ini.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *