Verslag fietstocht do 17 aug Maasland en ’t Woudt

Verslag van Gerda:

Vandaag gaan we met Jan R, Jacques, Rob, Piet , Caty, Carla, Corrie E, Elsa en mijn persoontje naar Maasland en ’t Woudt.

De eerste en de laatste 15 km. hoeven we niet te fietsen, want we maken gebruik van de waterbus. Het zonnetje begon inmiddels te schijnen.

De eerste stop is bij de drijvende boerderij voor een kopje koffie en een plaspauze.

Daarna gaan we richting Maasland. Helaas hadden we een omleiding nabij Vlaardingen.

Ik dacht dat dit alleen voor auto’s gold, maar we moesten de fietsbordjes omleiding volgen. Heel onlogisch. Het bracht ons niet terug bij onze route. Dit was even lastig, maar we kwamen er gezamenlijk weer uit. Maasland is het geboortedorp van Corrie. Voor haar was het een feest van herkenning.

Het is ook, samen met ’t Woudt,  één van de 50 mooiste dorpjes van Nederland.

We hebben er van genoten.

Daarna gingen we via een mooie route naar ’t Woudt,

Dit is ook een van de kleinste dorpjes van Nederland met een inwoneraantal van 35 mensen. We hebben daar wat gedronken en de meesten hebben daarbij het streekgebak , de Woudtse plak, genuttigd. Het is gemaakt van lange vingers met een moccacreme. Erg zoet, maar wel lekker en goed om weer op krachten te komen voor aanvang van de terugtocht. Wat een schattig dorpje is het. Het lijkt of daar de tijd daar heeft stilgestaan. O.a. via het Abtswoudse bos gingen we terug. Het is daar prachtig fietsen. 

Helaas kwamen we te laat voor de waterbus van 15.30 uur. 6 Leden wilden niet op de volgende wachten en zijn met de fiets naar huis gegaan. Jacques, Corrie en ik  hebben nog een kopje koffie gedronken en zijn wel met de waterbus gegaan.

We hebben inclusief de omleidingen  56 km. op de teller staan. 

Ik hoop dat iedereen weer van de tocht heeft genoten.

Kijk voor nog meer foto’s in het menu onder “Nieuwe foto’s”

Dit bericht is geplaatst in Verslagen 2023. Bookmark de permalink.

3 reacties op Verslag fietstocht do 17 aug Maasland en ’t Woudt

  1. Leo schreef:

    Jammer dat het niet algemeen bekend was..! Ik had het kunnen verwachten,maar -vooral als er een verslag van gemaakt is,graag voor alle leden die niet met de fietsvakantie mee zijn gegaan.Dus,een fietsclub in een fietsclub….is een slechte zaak.
    Leo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *