Verslag fietstocht do 31 aug De 8 Zaligheden met Kempenmuseum

Verslag van Hetty:

Na 5 ziekmeldingen (wat een pech hebben sommigen!)) en 1 aanmelding met 15 deelnemers en 4 auto’s en een fietstrailer op pad naar de 8 Zaligheden.

Met mooi weer en zonder opstoppingen! bereikten we herberg “In den Bockenreyder”, een leuk adres voor de koffie, middenin landgoed De Utrecht. Langs vennen en heide fietsten we naar een hoge uitkijktoren de Flaastoren (de sportievelingen lieten het nu echter afweten).

Over de mooie Neterselse heide fietsten we naar Hoogeloon voor onze lunchpauze bij de muziekkoepel. Via Duizel bereikten we het leuke dorp Eersel, volop terrassen, maar we gingen naar het terras van het Kempenmuseum in Eersel met een mooie tuin met bijzondere appelrassen en een leuk streekmuseum, waar ook veel inwoners in de oorlog onderduikers een schuilplaats boden en wat voor onderkomen! Een gids vertelde ons nog het een en ander.

Na een biertje en een sapje over de Cartierheide via een prachtig bosgebied vlak langs de grens met België (vandaar de gedenkplaats met de Dodendraad) fietsten we via Hulsel weer terug. Onderweg hebben we nog een bijzondere ijsjes-automaat met lekker boerenijs bijna “leeggeplunderd”. Nog even schuilen voor een regenbui en toen het weer droog was konden we de fietsen opladen.

Op de terugweg was er flink oponthoud vanwege de gesloten Heinenoordtunnel, maar dat mocht de pret van weer een heerlijke fietsdag niet drukken.

We wensen alle zieken heel veel sterkte toe!

Kijk voor nog meer foto’s in het menu onder “Nieuwe Foto’s”

Dit bericht is geplaatst in Verslagen 2023. Bookmark de permalink.

2 reacties op Verslag fietstocht do 31 aug De 8 Zaligheden met Kempenmuseum

  1. Gerda schreef:

    Wat een mooie dag hebben we weer mogen meemaken. Een prachtige route met leuke stops en mooi weer. Wat een bofferds zijn we toch. Dank je wel Hetty en Els als back up. Ook Wim bedankt voor het rijden met de trailer

  2. Henk en Margreet schreef:

    Wat een bofferds zijn we toch, prachtig weer en wederom een mooie route !
    Dank jullie wel Hetty (en Els) en mag ook wel eens gezegd worden ,Wim die altijd uittochten met de trailer rijdt ook weer bedankt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *