Verslag fietstocht wo 6 september Museum Twintighoeven

Verslag van Gerda K.

We vertrokken met 17 personen, van wie 1 aspirant lid.

Eerst heb ik verteld dat dit de rit van Christie en Mieke moest zijn, die deze rit ook hebben voorbereid, maar dat ik hen vandaag zal vervangen. De reden heb ik verteld en men was er stil van.

Via de brug naar Dordrecht en o.a. de Zuidendijk gingen we naar Natuurmuseum Twintighoeven in de Elzen. Daar werden we hartelijk ontvangen en dronken we koffie of iets anders. Alles kostte €1,00. Waar maak je dat nog mee? Men wilde ons graag een korte rondleiding geven. 5 van de hele groep wilde dit. Het verhaal van de Elisabethsvloed, de Biesbosch, opgravingen, de griendwerkershuisjes, de dieren in de Biesbosch. Alles werd in korte bewoordingen uitgelegd. Een oude radio met grammofoonplaat werd gedemonstreerd. Heel interessant. Jammer dat niet meer mensen waren meegegaan.

We hebben de mensen hartelijk bedankt en gingen weer op pad. Langs de nieuwe Biesbosch richting Kop van t Land, waar we een boterham hebben gegeten. Via de Zeedijk en Wantijdijk reden we naar de Papendrechtse brug. Helaas hebben we gemerkt dat de verkeersregels niet altijd worden gevolgd. In Papendrecht hebben we de dijk opgezocht en langs het water reden we naar huis. We waren om 14.00 uur al thuis. Door een wegopstopping hebben we wat om moeten rijden waardoor we net boven de 40 km. eindigden. Vandaag reed Kitty Posthumus voor het eerst mee. Zij gaf na afloop aan heel graag lid te willen worden van onze fietsclub.

Christie en Mieke, dank jullie wel voor de mooie rit.

Kijk voor nog meer foto’s in het menu onder “Nieuwe Foto’s”

Dit bericht is geplaatst in Verslagen 2023. Bookmark de permalink.

1 reactie op Verslag fietstocht wo 6 september Museum Twintighoeven

  1. Leo schreef:

    De rede heb je niet verteld….maar oke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *