Verslag fietstocht do 14 sept Land Art Delft en Foppenplas ipv rondl. Mevlana Moskee

Verslag van Hetty:

Voor de verrassingstocht van vandaag stonden 13 deelnemers klaar bij Wielstaete.

Lianne zou vandaag een tocht met rondleiding in de Mevlana Moskee maken, maar zij is nog bezig te herstellen en voor de rondleiding waren nog maar 4 aangemelde deelnemers over. Vandaar was van tevoren via de mail een verrassingstocht aangekondigd. En waar ging die naar toe………..

Het weer kon in elk geval niet mooier, bijna geen wind en een lekker zonnetje. Met de Waterbus naar Rotterdam en via Delfshaven langs de Schie voor een kop koffie bij Brasserie De Schie (voorheen het Schielicht en nu compleet verbouwd). We zaten daar gezellig aan de Schie.

En waar gaan we nu naar toe????? Via de Kandelaarsbrug fietsten we naar Land Art Delft, een vrij toegankelijk kunst landschapspark met kunstenaars uit binnen- en buitenland. Ook is er een Hortus Oculus (tuin voor blinden). Er zijn ook sprekende bankjes. Vooral de grote Tulpenvaas hebben we met aandacht bekeken en in de Hortus Oculus hebben we gewandeld en gelijk op de bankjes onze boterhammen opgegeten. Zie ook de foto’s.

Daarna verder langs de Schie terug en midden door de polder naar de Vlaardingse Vaart voor een hilarische overtocht met een trekpont. Dat was spierballenwerk! Tijd voor een lekker biertje aan de Gaag bij “Bij de buurvrouw”. Een heel gezellig adres, waar we nog niet langs geweest zijn.  Echt een aanrader! Rob W was blij met zijn blonde biertje Anouk!

Even verder langs de Kwakel naar de veerpont over de Foppenplas. Gelukkig konden we allemaal gelijk mee. Via de mooie Broekpolder en de groene gordel boven Vlaardingen en Schiedam over de Polderweg weer naar de Schie voor een laatste drankstop.

Bij de Waterbus besloot de helft na 53km op de teller terug naar huis te fietsen en wij de achterblijvers konden nog genieten aan de waterkant, waar een groot cruiseschip net het zeegat koos.

Opnieuw een prachtige fietsdag. Kitty fietste voor de 2e keer mee en vond het “fantastisch” en is ook al lid geworden (nog slechts 1 plekje is dit jaar nog over).

Kijk voor nog meer foto’s in het menu onder “Nieuwe foto’s”

Dit bericht is geplaatst in Verslagen 2023. Bookmark de permalink.

5 reacties op Verslag fietstocht do 14 sept Land Art Delft en Foppenplas ipv rondl. Mevlana Moskee

 1. Lianne schreef:

  Zo te lezen een fantastische dag met een mooie route en verrassend veel te zien. Hetty bedankt voor het overnemen van deze fietsdag!

 2. Leo en Ineke schreef:

  Wat een mooie tocht,veel afwisseling en een spannend ketting pondje….Wat is Rotterdam mooi met het cruise schip en het zonnetje..terug met 6 man via de Erasmusbrug en na vele omwegen om 18.00 uur weer thuis.Toch nog net 70 km.
  Hetty,bedankt !

 3. Margreet en Henk schreef:

  Het was echt een verrasingstocht , prachtig bij Land Art Delft…wat een mooi Park en lachen bij de pratende bankjes ,en ook leuk adres bij “De Buurvrouw”🍻 veel afwisseling en veel groen ! Dank je wel Hetty .

 4. Leo schreef:

  veer pontje tuurlijk !!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *