Verslag wo 20 sept rondje Noord en eiland van Brienenoord

Verslag van Lianne:

Met een weerbericht dat windkracht 4 tot 5 aangaf was het verrassend om toch met 15 leden te starten.

We zijn via de Pruimendijk en het pas geopende tunneltje aan het einde van de Rijksstraatweg naar ons koffieadres gereden. De koffiestop was bij Van Gelder groente en fruit. Het thema van deze organisatie is “ontdek de wereld van smaak, gezondheid en duurzaamheid”.

Van Gelder levert groente en fruit door heel Nederland en vele landen van Europa. Ook is het een prima plek om te lunchen. Tevens stonden er allerlei vegetarische recepten welke wij mochten meenemen. Verrassend zijn ook de perenbomen voor de deur. Dit verwacht je niet bij een industrieterrein. 

Na de koffie zijn we over Rotterdamse dijkjes gefietst met oude maar vaak wel mooi opgeknapte huisjes. Op het eiland van Brienenoord staan bankjes genoeg om iedereen een zitplaats te bieden. Daar hebben we onze lunch genuttigd. Ook even op de uitkijktoren geklommen om van het uitzicht te genieten.  

Na de lunch zijn we benedendijks naar Oud IJsselmonde en Bolnes gereden. Aan het eind van de rit nog even door het Oosterpark en De Sandelingen gefietst.

Met 34 km op de teller waren we rond 13 uur weer in Hendrik-Ido-Ambacht. Aan het eind van de rit toch nog even de zon gezien.   

Kijk voor nog meer foto’s in het menu onder “Nieuwe foto’s”

Dit bericht is geplaatst in Verslagen 2023. Bookmark de permalink.

1 reactie op Verslag wo 20 sept rondje Noord en eiland van Brienenoord

  1. Margreet schreef:

    Goede tip Lianne om bij van Gelder koffie te drinken en of lunchen.,dat gaan we onthouden 👍

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *